Συνεργασία δυο συνεταιρισμών για την καταγραφή υπεραιωνόβιων ελιών
αιωνόβια ελιά

Η Δ.Ε. της Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ και το νέο Δ.Σ του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Βαϊνιάς – Κεντριού, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 29/10/2020 σύσκεψη όπου συζητήθηκαν η προοπτική και οι προϋποθέσεις συνεργασίας των δύο συνεταιρισμών. Μετά από έναν πολύ εποικοδομητικό διάλογο, διαπιστώθηκε πλήρης συμφωνία απόψεων και αποφασίστηκαν:

1ον. Όσα μέλη του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Βαϊνιάς- Κεντριού, έχουν υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, να παρακινηθούν ώστε να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα καταγραφής που «τρέχει» η Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ.

2ον Όσοι επιθυμούν, να δώσουν ελιές για κοινή άλεση, το λάδι των οποίων θα τυποποιηθεί στη συλλεκτική συσκευασία που κάθε χρόνο παράγει η Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ.

3ον Η ελαιοποίηση των ελιών που θα συλλεχθούν από τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της περιοχής Ιεράπετρας που έχουν καταγραφή από την Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟ, να γίνει την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 στο ελαιουργείο του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Βαϊνιάς- Κεντριού στο Κεντρί, με την μέθοδο της ψυχρής άλεσης.  Κατά την διαδικασία ελαιοποίησης, με την βοήθεια εξελιγμένου συστήματος που διαθέτει το ελαιουργείο του Συνεταιρισμού θα μετριέται η περιεκτικότητα σε λάδι και η οξύτητα των ελιών του κάθε παραγωγού.

Φέτος η συλλογή των ελιών, από τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Νοεμβρίου 2020. Όσοι ιδιοκτήτες υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων θέλουν οι ελιές τους να καταγραφούν στο πρόγραμμα να επικοινωνήσουν με την Κοιν.Σ.Επ. ΕΠΤΑΣΤΙΚΤΟΣ.

Σκοπός είναι να τυποποιηθεί ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κορυφαίο σε ποιότητα και πολιτισμική αξία, αφού πρόκειται για ελαιόλαδο που παράγεται από τις αρχαιότερες ελιές του κόσμου. Θα τυποποιηθούν συλλεκτικές συσκευασίες του 500ml και των 100ml.

Για περισσότερες πληροφορίες

Γιώργος Τομαδάκης 698 19 16832  και Παύλος Δασκαλάκης 693 240 3188

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos