υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης, σύσκεψη για την αντιμετώπιση του σκαθαριού στο Βάι
υπό τον Περιφερειάρχη Κρήτης, σύσκεψη για την αντιμετώπιση του σκαθαριού στο Βάι

Την επίσπευση της έγκρισης του διαχειριστικού σχεδιασμού που έχει καταρτιστεί από ειδικούς επιστήμονες για την αντιμετώπιση του σκαθαριού των φοινικοειδών, ζητούν άμεσα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφέρεια Κρήτης, Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιστήμονες, ώστε να ξεκινήσουν να υλοποιούνται τα ενδεικνυόμενα-προτεινόμενα μέτρα στην περιοχή του Φοινικόδασους στο Βάι.

Αυτό τονίστηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης που συγκάλεσε σήμερα  ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη, του αναπληρωτή γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Τάσου Ιωάννου, του αντιδημάρχου Σητείας Χαράλαμπου Λεβεντέρη, της αν. προϊσταμένης Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής ΠΕ Λασιθίου Μαρίας Φουντή, του Διευθυντή Δασών Λασιθίου Μανόλη Συλιγάρδου και της δασολόγου στη Διεύθυνση Δασών Λασιθίου Παρασκευής Γοργονοπούλου. Όπως ανέφεραν τα επιστημονικά στελέχη των εμπλεκόμενων υπηρεσιών μέχρι στιγμής το Φοινικόδασος στο Βάι δεν απειλείται άμεσα από το σκαθάρι, ωστόσο θα πρέπει να ξεκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού που έχει προταθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση του προβλήματος με ειδικούς ψεκασμούς, φάρμακα και άλλα μέτρα.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως έγινε γνωστό, έχουν καταρτίσει διαχειριστικό σχεδιασμό για την καταπολέμηση του σκαθαριού, και έχει αποσταλεί προς έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση. Ο Περιφερειάρχης και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη αποφάσισαν να ζητήσουν από τον αν. Υπουργό Μάρκο Μπόλαρη την επίσπευση της διαδικασίας έγκρισης του συγκεκριμένου σχεδίου για την  καταπολέμηση του σκαθαριού ή εναλλακτικές λύσεις που πιθανά αποφασίσει το επιστημονικό προσωπικό του Υπουργείου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos