Λασιθιωτάκη, Δασκαλάκης, Ρεμεδιάκης
Λασιθιωτάκη, Δασκαλάκης, Ρεμεδιάκης

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο 06/02  η ημερίδα «Το ελαιόλαδο στον χώρο και στον χρόνο» που διοργανώθηκε απο την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Επτάστικτος» στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής αρχής ο αντιδήμαρχος κ. Α. Παπαδοπετράκης  ο πρόεδρος του ΔΔ Καβουσίου Γιάννης Ρεμεδιάκης και ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων ο κ. Κουνελάκης.

ακροατήριο
ακροατήριο

Εισαγωγικά ο  γραμματέας της ΚΟΙΝΣΕΠ «Επτάστικτος» Παύλος Δασκαλάκης παρουσίασε το ιστορικό δημιουργίας, την μέχρι τώρα πορεία γέννησης καθώς και τους στόχους της συλλογικής αυτής προσπάθειας με ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα καταγραφής και ανάδειξης των υπεραιωνόβιων ελαιοδέντρων της περιοχής.

Στο κύριο μέρος εγινε παρουσίαση εκ μέρους της δημοσιογράφου κ. Πέλλας Λασιθιωτάκη καθώς και της κ Παναγιώτας Ψειροφωνιά (επιστημονικού συνεργάτη ΤΕΙ) των μέχρι τώρα εξελίξεων στο θέμα της καταγραφής και προστασίας των ιστορικών ελαιοδέντρων της Κρήτης ενώ ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσίαση οπτικοακουστικού υλικού με θέμα τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα της Κρήτης αποτέλεσμα πολύχρονης εργασίας του φωτογράφου Μ. Τσαντάκη.

Λυδάκης, Δασκαλάκης
Λυδάκης, Δασκαλάκης

Στο τελευταίο μέρος έγινε παρουσίαση απο τον ομότιμο καθηγητή  ΤΕΙ Πανεπιστημίου Κρήτης κ . Δ. Λιδάκη με θέμα ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του καλού ελαιολάδου, τις επιπτώσεις στην υγεία καθώς και τις καλές πρακτικές συλλογής, άλεσης και αποθήκευσης του.

Γεύσεις του Επτάστικτου
Γεύσεις του Επτάστικτου

Εκ μέρους της ΚΟΙΝΣΕΠ «Επτάστικτος» ευχαριστούμε τους προσκεκλημένους μας ομιλητές καθώς και τους συμπολίτες μας που συνεισέφεραν στην επιτυχία της σημαντικής αυτής εκδήλωσης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos