αγρότες συγκέντρωση
συγκέντρωση αγροτών στον Άγιο Νικόλαο

Tα   Εργατικά Κέντρα Κρήτης & Ρόδου εκφράζουν   την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγρότες και δηλώνουν παρόντες στους αγώνες τους.

Θεωρούμε ότι η επικείμενη αύξηση της φορολόγησης θα αποτελέσει  τεράστιο  πλήγμα στον ήδη δοκιμαζόμενο αγροτικό κόσμο της χώρας μας

και θα οδηγήσει τον κλάδο της οικονομίας μας, σε καταστροφή.

Τα αρνητικά αποτελέσματα θα είναι πολλαπλά, αφενός θα ανακόψει την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και αφετέρου η φορολόγηση, θα αποτελέσει αντικίνητρο για τους νέους να στραφούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, σε μια περίοδο μάλιστα με υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Να σημειωθεί ότι, φορολογείται η αγροτική παραγωγή με άμεση συνέπεια τη μείωση των ήδη πενιχρών εισοδημάτων των Κρητικών εργαζομένων που συμπληρώνουν τα εισοδήματά τους από έσοδα που προέρχονται από αγροτική ενασχόληση.

Επίσης η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα θα φέρει πολλαπλές νέες θέσεις εργατών και μπορεί πραγματικά να φέρει λύση στο μείζον Εθνικό ζήτημα της ανεργίας.

Η αμέριστη και έμπρακτη συμπαράστασή μας  είναι δεδομένη, όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί  το επιβάλουν τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών και ολόκληρης της Ελληνικής Κοινωνίας. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να αποσύρουν το σχέδιο νόμου για το νέο φόρο στην αγροτική γη.

Ο Αγροτικός τομέας αποτελεί ένα από τους βασικούς  πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας μας  και έχουμε υποχρέωση να τον στηρίξουμε.

 ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΗΤΗΣ & ΡΟΔΟΥ

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos