Ημερίδα περί αυτόχθονων βοοειδών Κρήτης

Σε ορεινές περιοχές στη Δυτική Κρήτη βρέθηκε ένας μικρός πληθυσμός αυτόχθονων βοοειδών τα οποία μπορούν να θεωρηθούν ως απομεινάρια των βοοειδών που χρησιμοποιούνταν μέχρι τα μέσα του προηγούμενου αιώνα στο νησί.

Ο πληθυσμός αυτός έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες ελληνικές και ξένες φυλές βοοειδών. Αποτελεί μέρος της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και είναι αναγκαίο να ληφθούν πρωτοβουλίες για τη διάσωση και τη διατήρησή του.

Στα πλαίσια προγράμματος που υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης εκπονήθηκε μελέτη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη της ταυτότητας του πληθυσμού. Τα αποτελέσματα της μελέτης θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα ενημέρωσης που θα γίνει την

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022, 10:30-12:30μμ στην κεντρική αίθουσα της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής  Π.Ε. Χανίων (Αγιά Νέας Kυδωνίας)

Πληροφορίες: Μουτσοπούλου Μαρία (ΔΑΑΚ ΠΕ Χανίων, τηλ: 2821346556), Κουτσούλη Παναγιώτα (Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος, τηλ: 210 5294440 & +30 6974590098), email: panagiota@aua.gr

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos