διάφορα πρώιμα κηπευτικά
διάφορα πρώιμα κηπευτικά

Τις προτάσεις των μελών των τεσσάρων αναγνωρισμένων Οργανώσεων Παραγωγών Δήμου Ιεράπετρας (Ο.Π Α.Σ ΑΝΑΤΟΛΗ, Α.Σ ΚΑΜΠΡΟΣ Ο.Π ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΡΒΟΛΙ, Ο.Π Α.Σ ΝΟΤΟΣ, Ο.Π Α.Σ ΤΟ ΝΗΣΙ)  απέστειλε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ , βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Οικονόμου με την μορφή αναφοράς και στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλακιωτάκης συναντήθηκε με τα διοικητικά συμβούλια των Οργανώσεων Παραγωγών της Ιεράπετρας και συζήτησε μαζί τους εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος με την  υπέρμετρη φορολόγηση που η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλλει στον παραγωγό μέσω του επικείμενου φορολογικού νομοσχεδίου.

Ή  πρωτογενής παραγωγή, ο ρόλος και δυναμική που πρέπει να έχει στην ανάπτυξη της οικονομίας  της χώρας για να μπορεί να κάνει  εξαγωγές και παράλληλα να καλύπτει και την εγχώρια  ζήτηση είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί, σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης.  Δυστυχώς σήμερα, αναγνωρίζουμε όλοι, ότι η κυβέρνηση αυτή με τα όσα πράττει όχι μόνο δεν δημιουργεί προϋποθέσεις  προς αυτήν την κατεύθυνση αλλά αποκλείει κάθε προοπτική, συνέχισε. « ..Ο αγροτικός κόσμος εξαπατήθηκε σφόδρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με ψεύτικες και ανεδαφικές υποσχέσεις και η αγανάκτησή τους είναι απολύτως δικαιολογημένη. Ο κ. Τσίπρας “επί των τρακτέρ” είναι μία εικόνα της  Ελλάδας  του παλαιοκομματισμού, του λαϊκισμού και της ψηφοθηρίας που  όλοι  θέλουμε να αφήσουμε πίσω..».

Ο αγροτικός τομέας   με την εξοντωτική αύξηση των εισφορών που η κυβέρνηση σχεδιάζει,  πληρώνει τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας το 2015 που οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε δικούς της χειρισμούς. Εμείς ως Νέα Δημοκρατία , όπως τόνισα και στην συνάντηση με τους παραγωγούς, είμαστε σε συνεχή διάλογο με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου. Πυρήνας του διαλόγου θα είναι η ενίσχυση του ρόλου των  Ελλήνων παραγωγών στην παραγωγική  ανασυγκρότηση της χώρας , η  στήριξη των συλλογικών δράσεων των αγροτών και η δημιουργία κινήτρων εκ μέρους της πολιτείας προς απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων » , κατέληξε στην δήλωση του  ο κ. Πλακιωτάκης.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos