συζήτηση για την ποιότητα των σπόρων που κυκλοφορούν για την αγροτική παραγωγή
συζήτηση για την ποιότητα των σπόρων που κυκλοφορούν για την αγροτική παραγωγή

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγίας Πετράκη πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη (09-07-2014) και ώρα 11:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ιεράπετρα,

με πρωτοβουλία του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου του Δήμου Ιεράπετρας, συνάντηση των αρμόδιων φορέων με θέμα την ποιότητα των σπόρων που κυκλοφορούν για την αγροτική παραγωγή.

Στην συζήτηση συμμετείχαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γουλιδάκης Γιάννης και Δασκαλάκης Νίκος και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ανδρουλάκης Γιάννης, ο Πατεράκης Νίκος από το ΚΕΠΠΥΕΛ Λασιθίου, ο Φραντζεσκάκης Μανώλης από την Διεύθυνση Γεωργίας τμήμα Αγίου Νικολάου, η Μαυρή Χριστίνα & ο Αρχαγγελίδης Νίκος από την Διεύθυνση Γεωργίας τμήμα Ιεράπετρας και εκ μέρους του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου οι κύριοι Καπαράκης, Μπαλοθιάρης, Παπαχατζάκης & Χανιωτάκης.

Μερικές από τις σημαντικές αποφάσεις της συνάντησης είναι οι ακόλουθες:

  1. Δείγμα ανά Σπορομερίδα (Lotnumber) στο ΚΕΠΠΥΕΛ

Εφεξής οι εταιρίες σπόρων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, θα παραδίδουν κλειστό φάκελο ως δείγμα στο ΚΕΠΠΥΕΛ για δυνατότητα διασταύρωσης εφόσον υπάρξει πρόβλημα.

 

  1. Αύξηση δειγματοληπτικών ελέγχων

Με παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, θα ζητηθεί από το διαπιστευμένο εργαστήριο Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, να αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους σπόρους φυτών που καλλιεργούνται στην περιοχή μας.

 

  1. Υποχρεωτική αναγραφή του LOTNUMBER στα τιμολόγια

Το ΚΕΠΠΥΕΛ θα δώσει άμεσα, εντολή στα φυτώρια για υποχρεωτική αναγραφή του LOTNUMBER στα τιμολόγια. Επίσης υπενθυμίζεται προς πάσα κατεύθυνση, ότι τα φυτώρια είναι υποχρεωμένα να σπέρνουν ανά LOTNUMBER και να παραδίδουν τον άδειο φάκελο στον παραγωγό.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos