εικόνα από τη μια πλευρά της έκθεσης
εικόνα από τη μια πλευρά της έκθεσης

Η πρώτη έκθεση AgroExpo 2016, έλαβε χώρα στην Ιεράπετρα, από 27 έως 29 Μαΐου. Παρακάτω θα διαβάσετε τον επίσημο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες αργότερα το Επιμελητήριο Λασιθίου. Άποψη μας όμως ήταν ευθύς εξ αρχής κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ότι σε μια τέτοια έκθεση θα έπρεπε να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εκθέτες, για κάποιους από τους οποίους το κόστος συμμετοχής ήταν απαγορευτικό. Στο νομό υπάρχουν μικρές επιχειρήσεις οι οποίες πρωτοπορούν, αλλά δεν είναι καν γνωστές.

Ο αγροτουρισμός παντελώς απών ενώ υφίστανται προσπάθειες, όπως ίσως και οι ναυτιλιακές της Κρήτης, οι οποίες θα ‘πρεπε να έχουν παρουσία σε έναν τόπο που τους έχει δώσει πολλά και τους δίδει ακόμα.

Υπήρξαν και αρκετά οργανωτικά προβλήματα, τα οποία για την ώρα αφήνουμε απ’ έξω λόγω της πρώτης προσπάθειας, άποψη μας είναι όμως ότι οι παρατηρήσεις λειτουργούν προς το καλύτερο.

είσοδος
είσοδος

ο Απολογισμός του Επιμελητηρίου

Την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 έπεσε η αυλαία της πρώτης αγροτικής έκθεσης Ιεράπετρας, της Agroexpo2016. Ήταν μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Λασιθίου με συνδιοργανωτές το Δήμο Ιεράπετρας και την περιφέρεια Κρήτης, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  η οποία στέφθηκε με επιτυχία.

Το πρώτο βήμα έγινε. Η επιτυχής έκβαση αυτού του εγχειρήματος μας γεμίζει αισιοδοξία και μας επιτρέπει να οραματιζόμαστε και να σχεδιάζουμε το επόμενό μας  βήμα, που δεν είναι άλλο από την καθιέρωση της Agroexpo ως μια από τις βασικές εκθέσεις της χώρας στο συγκεκριμένο κλάδο και την προετοιμασία   της  Agroexpo 2017.

αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας
αγιασμός από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης ξεπέρασε τους 5000 επισκέπτες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν αξιόλογα  προϊόντα, να ενημερωθούν για υπηρεσίες και να συνομιλήσουν με τους εκλεκτούς εκθέτες μας από διάφορα σημεία της χώρας .

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σε στοχευμένες θεματικές ενότητες αγροτικού ενδιαφέροντος από αξιόλογους ομιλητές με ανταλλαγές απόψεων και προβληματισμών. Η έκθεση έκλεισε εορταστικά  με τη συναυλία του γνωστού σε όλους μας Κρητικού καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά και ανανεώθηκε το ραντεβού για τον επόμενο χρόνο.

άλλη άποψη της έκθεσης
άλλη άποψη της έκθεσης

Ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή τους τον Ενιαίο Αγροτικό Σύλλογο Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης, τον Επαγγελματοβιοτεχνικό Σύλλογο, τον Εμπορικό Σύλλογο Ιεράπετρας, τον Σύλλογο Καφέ και Εστίασης, τον Εμπορικό Σύλλογο Μακρύ Γιαλού, τους εθελοντές Σαμαρείτες, τον τοπικό καλλιτέχνη κύριο Βαρδάκη, τη  χορευτική ομάδα του Δήμου Ιεράπετρας  καθώς και όλη την τοπική κοινωνία που αγκάλιασε αυτό το εγχείρημα. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους πολλούς χορηγούς μας που βοήθησαν οικονομικά στην πραγματοποίηση της έκθεσης, καθώς και στους εκλεκτούς χορηγούς επικοινωνίας που διαφήμισαν την έκθεση.

Ο Πρόεδρος

Θωμάς Χαριτάκης

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos