Αποδημητικά πουλιάΣτη λήψη προληπτικών μέτρων για την πρόληψη της γρίπης των πτηνών προχώρησε ο δήμος Ιεράπετρας. Με απόφαση του νομάρχη Λασιθίου απαγορεύεται η διατήρηση πουλερικών σε ανοικτούς χώρους σε απόσταση ίση ή μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το υγρότοπο των Μπραμιανών. Οι πάπιες και οι χήνες πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από τα άλλα είδη των πτηνών.

Συνιστάται όλα τα είδη των πτηνών να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους. Σε περίπτωση αυξημένης νοσηρότητας των πουλερικών, οι κάτοχοι τους θα πρέπει να ενημερώνουν τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν τα θανόντα πτηνά.
Οι οδηγίες για τα οικόσιτα πτηνά
  • Απαγορεύεται η διατήρηση των πουλερικών σε ανοικτούς χώρους (αυλές, χωράφια, κλπ) σε απόσταση ίση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από τον υγρότοπο Μπραμιανών. Πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πτηνών.
  • Οι πάπιες και χήνες πρέπει να διατηρούνται ξεχωριστά από άλλα είδη πτηνών.
  • Συνίσταται όλα τα πουλερικά να διατηρούνται σε κλειστούς χώρους, τα ανοίγματα των οποίων να αποκλείουν την επαφή τους με άγρια πτηνά.
  • Σε περιπτώσεις αυξημένης νοσηρότητας των πουλερικών, οι κάτοχοι τους να ενημερώνουν τις κτηνιατρικές αρχές και να προσκομίζουν τα προσφάτως θανόντα πτηνά.

    Γενικές Οδηγίες

  • Απαγορεύεται σε όλο το νομό η πώληση πουλερικών από πλανόδιους σε υπαίθριες και λαϊκές αγορές.
  • Απαγορεύεται η διακίνηση και η διάθεση ορνιθίων και πουλερικώ για εμπορία για οικόσιτες εκτροφές που έχουν περαιώσει την παραγωγική τους ζωή, στην περιοχή του Φράγματος των Μπραμιαμιών.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos