Ο καλύτερος φίλος....Μία απίστευτη ιστορία με πρωταγωνιστές τα σκυλιά ενός ηλικιωμένου κυνηγού από το Χόνδρο Βιάννου εκτυλίχθηκε στην περιοχή, οι κάτοικοι της οποίας έχουν μείνει άναυδοι από το πώς τα συμπαθή τετράποδα έσωσαν τη ζωή του φεντικού τους ή για την ακρίβεια τον κράτησαν στη ζωή.

Ο 79χρονος Μανόλης Αγγουράκης την Κυριακή είχε πάει να μαζέψει ελιές στον Τσούτσουρα και επί τη ευκαιρία πήρε την καραμπίνα και τα σκυλιά του για να κυνηγήσει, αν του έμενε χρόνος. Χρόνος του έμεινε, αλλά δυστυχώς πάνω στο κυνήγι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και έπεσε αβοήθητος στην ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή, που φέρει την ονομασία Μαγγανάρι.
Το βράδυ της Κυριακής οπότε και δεν επέστρεψε στην οικία του, οι συγγενείς του τον αναζήτησαν και άρχισαν τις έρευνες ειδοποιώντας παράλληλα τις αρχές. Όμως ο 79χρονος ήταν άφαντος λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε.
Οι συγγενείς του κυνηγού άρχισαν να απογοητεύονται και να χάνουν τις ελπίδες τους. Ώσπου μίλησε η ψυχή του μπιστικού ζώου. Οι οικείοι του 79χρονου είχαν φτάσει -την Τρίτη πλέον- κοντά στο σημείο, που ήταν πεσμένος ο γέρος, ο οποίος όμως δεν μπορούσε ν’ ανταποκριθεί στις φωνές τους.
Τότε το ένα σκυλί εγκατέλειψε τη δύσβατη πε­ριοχή και προσέγγισε τα άτομα που αναζητούσαν τον 79χρονο. Το σκυλί με νεύματα και κινήσεις κατάφερε να οδηγήσει το γιο του ιδιοκτήτη του, στο σημείο που ο πατέρας του ήταν αβοήθητος.
Αμέσως ο γιος ειδοποίησε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον ασθενή από παρακείμενο οημείο, που τον μετέφεραν με φορείο καθώς το όχη­μα δεν μπορούσε να προσεγγίσει το σημείο που είχε πέσει ο γέρος. Η μόνη φράση που πρόλαβε να αρθρώσει ο ηλικιωμέος κυνηγός ήταν ότι τον έσωσαν τα σκυλιά, που τον κράτησαν ζεστό, διατηρώντας τη θερμοκρασία του σε φυσιολογικά επίπεδα.
Η αγάπη των δύο σκυλιών για το αφεντικό τους ήταν τέτοια που επιβιβάστηκαν μαζί με τον σσθενή στο ασθενοφόρο και έφτασαν στο Πανεπιστημιακό Νοοοκομείο, όπου ο Μανόλης Αγγουράκης νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Όπως επιβεβαιώνει κα το Αστυνομικό Τμήμα της Βιάννου αν δεν ήταν τα δύο σκυλιά ο 79χρονος θα ήταν νεκρός από τις πρώτες ώρες, ενώ στο σημείο που είχε πέσει δύσκολα θα εντοπιζόταν, αφού όχι μόνο δεν μπορούσε να κινηθεί άλλα οτε και ν’ απαντήσει σ’ αυτούς που τον έψαχναν.

(από την Μεσόγειο 01-11-2005)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos