Όπως θα μαθαίναμε στη συνέχεια, εδώ και μερικές μέρες ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με εντολή του προς όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας, επέβαλε τη λήψη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για την τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, με απώτερο σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, τραυματισμών και λοιπών.

Το πρωί της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου ζήσαμε μια κινηματογραφική επιβολή του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, στον κόμβο της Κριτσάς.

Συγκεκριμένα και ενώ προχωρούσαμε με το αυτοκίνητο από τον Άγιο Νικόλαο προς Κριτσά ,ξαφνικά αριστερά μας προσπερνά με έναν γρήγορο τρόπο στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ένα Ι.Χ. (αρχικά νομίσαμε αυτοκίνητο), το οποίο έφτασε μέχρι σε ένα σημείο να σταματήσει την κίνηση στο δρόμο. Η πόρτα άνοιξε για κατέβηκε ένας τροχονόμος. Επρόκειτο για περιπολικό με πολιτική περιβολή.

Ο αστυνομικός υπέδειξε σε 2 αυτοκίνητα να σταθμεύσουν δεξιά στο δρόμο. Εκείνη την ώρα την καταλάβαμε γιατί.

Λίγο αργότερα πληροφορηθήκαμε από την τροχαία Αγίου Νικολάου ότι επρόκειτο για 2 αυτοκίνητα με Ηρακλειώτικες πινακίδες, τα οποία αυτά 2 αυτοκίνητα είχαν παραβιάσει τον κόκκινο σηματοδότη.

Πράγμα που σημαίνει αφαίρεση διπλώματος, αφαίρεση πινακίδων και 700€ έκαστος οδηγός πρόστιμο. Προφανώς και την επίσκεψή τους στην περιοχή οι 2 οδηγοί θα τη θυμούνται καιρό.

Όπως μας είπαν στη συνέχεια από την τροχαία με την οποία επικοινωνήσαμε, δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε κάποιες από τις παραβάσεις, όπως παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, υπερβολική ταχύτητα….. Γι’ αυτό προσέχουμε για να είμαστε όλοι καλά.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos