το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
το Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 31/1/2016

Τις τελευταίες ημέρες, η έξαρση παθολογικών περιστατικών (ιώσεις, λοιμώξεις αναπνευστικού, γριπώδεις συνδρομές κα) και το κλείσιμο για ακόμη μια φορά της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εξέθεσαν στο μεγαλύτερο βαθμό τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας στο νομό Λασιθίου  και που επιβαρύνουν κυρίως το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου.

Για να μπορέσει το Νοσοκομείο μας να ανταποκριθεί στο διπλασιασμό των ασθενών της παθολογικής κλινικής (από 21 ασθενείς  στους 44) έχουν τοποθετηθεί κλίνες νοσηλείας στους διαδρόμους, γίνεται φιλοξενία παθολογικών περιστατικών στις χειρουργικές κλινικές και στην καρδιολογική, ενώ ανοίχτηκε θάλαμος που ήταν κλειστός για νοσηλείες για μεγάλο χρονικό διάστημα με την υπόδειξη να μη χρησιμοποιείται η τουαλέτα του από τους ασθενείς και συνοδούς, αλλά να χρησιμοποιείται η τουαλέτα του διπλανού θαλάμου! Ακόμη, σε δωμάτιο που ήταν κλειστό για νοσηλείες πάνω από 2 χρόνια και χρησιμοποιούνταν ως εφημερείο και γραφείο γιατρών τοποθετήθηκαν κλίνες ασθενών και μετατράπηκε σε θάλαμο νοσηλείας στην κλειστή πτέρυγα του τετάρτου ορόφου, σε αντίθεση με την υπάρχουσα απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου.
Ως Σύλλογος Εργαζομένων Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου θέλουμε να παρατηρήσουμε σχετικά με αυτές τι καταστάσεις:
-Από τα παραπάνω προκύπτει ότι είναι αναγκαία η σύνταξη  οργανωμένου σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων   αναγκών από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του ν. Λασιθίου και γι΄αυτό ζητούμε να συνεδριάσει άμεσα με αυτό το θέμα,  ώστε να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο διαχείριση ειδικών καταστάσεων και όχι προσωπικοί αυτοσχεδιασμοί και εντολές εν θερμώ.
-Για ακόμη μια φορά η περίθαλψη των ασθενών του νομού Λασιθίου πέφτει  στις πλάτες και στο φιλότιμο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου,
Ζητούμε λοιπόν από τη ΔΥΠΕ Κρήτης και το Υπουργείο Υγείας   να ενισχύσουν ΑΜΕΣΑ το ΓΝΑΝ με προσωπικό ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό  έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται επαρκώς στην εξυπηρέτηση του περιστατικών του νομού. Σε διαφορετική περίπτωση είναι για μας εμφανές ότι συνεχίζεται και από τη σημερινή κυβέρνηση η περιφρονητική για τους κατοίκους του νομού Λασιθίου πολιτική πρακτική των προηγούμενων ετών.
ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΝΑΝ
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos