Μενέλαος ΦουλεδάκηςΤου Μενέλαου Φουλεδάκη *
Δεν συμφωνώ αλλά κατανοώ την απέχθεια πολλών πολιτών στην εκλογική- πολιτική διαδικασία. Ιδιαίτερα αυτών που ονειρεύονταν έναν άλλο κόσμο και σήμερα εκτιμον ότι κάθε πολιτικός οποιουδήποτε κόμματος η …χρώματος είναι… λειψός Συμφωνώ μαζί τους βέβαια στο ότι και αυτή ακόμα η κουτσουρεμένη Δημοκρατία μας που με κόπους καταχτήθηκε είναι ένας συμβιβασμός των άριστων λύσεων αλλά είναι πάντα κατώτερη των προσδοκιών όλων μας.
Και η βουβαμάρα τους έχει την αξία της όπως και η άρνηση της παρούσας η της μέλλουσας κατάστασης, όχι όμως σαν θέση για το μέλλον. Ίσως γιατί η αριστερή πρωτοπορία της μεταπολίτευσης βολεύτηκε και δεν έχει τίποτα να πει, ίσως γιατί ,η σημερινή πρωτοπορία όπως και τότε εν πολλοίς δεν είχε ακριβώς τα ίδια προβλήματα με αυτό που λέγαμε και λέμε λαϊκές μάζες.
 
Μπορεί βέβαια η βουβαμάρα τους να σημαίνει πιο πολλά από τα παραπάνω. Μπορεί κάποιοι να καταλαβαίνουν και δεν φταίνε μόνο οι φωτιές. Ότι τα αδιέξοδα του πολιτικού συστήματος υπερβαίνουν την συνηθισμένη μιντιακή εκλογική διαδικασία. Αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος και η μέθοδος που μάθαμε η μας μάθανε κυρίως μετά την μεταπολίτευση να βλέπουμε α πράγματα να ζούμε δηλαδή με ιδεοληψίες και ιδεολογήματα με εχθρούς τις περισσότερες φορές φανταστικούς. Γι αυτό πολλοί φλερτάρουν με την ιδέα της αποχής, του άκυρου, του λευκού, των μικρών κομμάτων ιδιαίτερα των «Νέων» για να λύσουν τα πολιτικά , συναισθηματικά και πρσωπικά αδιέξοδα τους.
 
Μόνο που στη ζωή και στην διαχείριση ακόμα ΚΑΙ των πιο μικρών προβλημάτων δεν υπάρχουν λύσεις και ιδιαίτερα «καθαρές» λύσεις. Στην ζωή όπως και στην διαχείριση των κοινών αυτό δηλαδή που ονομάζουμε πολιτική υπάρχουν επιλογές. Το μεγάλο πρόβλημα είναι μήπως κάποιοι ψάχνοντας την άριστη λύση κάνουν την χειρότερη επιλογή. Έτσι πολλές φορές στο όνομα της αγνότητας και καθαρότητας αλλά και των αγνών τους προθέσεων ίσως πάλι να αφήσουν τους άλλους να αποφασίσουν για αυτούς….
 
Όμως στην ζωή έτσι και στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μπορεί όχι βέβαια με δικιά τους ευθύνη να μην υπήρξαν άριστες επιλογές ούτε καν καλές μπορεί τα αριστερά και προοδευτιά κόμματα που υπάρχουν να μην τους εκφράζουν ακριβώς η καθόλου. Όμως από τις κακές επιλογές σίγουρα υπάρχουν και χειρότερες στο χέρι μας είναι να μην τις επιβραβεύσουμε!!
 
Μεν. Φουλεδάκης
Φαρμακοποιός τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος

Print Friendly, PDF & Email

Από manos