Άδειο !

Το αστικό λεωφορείο

Με την αριθμ. 4953+4952+4484 της 21-07-2008 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης η οποία μας κοινοποιήθηκε την 28η Ιουλίου 2008 !!!, ακυρώθηκε η με αριθμ. 283/2008 απόφαση του Δημοτικό Συμβουλίου Αγίου Νικολάου με την οποία είχε εγκριθεί η εφαρμογή του μέτρου του Δακτυλίου από 15/07/2008 έως 31/08/2008.
Η ακύρωση αφορά την χερσαία ζώνη λιμένα. Ουσιαστικά η απόφαση ακυρώνεται μετά την προσφυγή επαγγελματιών κυρίως της Κιτροπλατείας και του Λιμανιού.

Από την απόφαση αναδεικνύονται τα παρακάτω προβλήματα:
1) Το πρόβλημα της λειτουργίας του Λιμενικού Ταμείου και του δημοκρατικού ζητήματος για το ποιος επιτέλους έχει την ευθύνη λειτουργίας αυτής της πόλης. Όταν το εκλεγμένο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ένα μακρύ κοινωνικό διάλογο και επεξεργασία, καταλήγει σε μια απόφαση που αφορά τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της ζωής μας, πως είναι δυνατόν ένα διορισμένο όργανο, όπως είναι το Λιμενικό Ταμείο, να λειτουργεί κατά το δοκούν;
2) Οι εκτιμήσεις μας από την λειτουργία του Δακτυλίου μαζί με τα συμπληρωματικά μέτρα, όπως είναι η εξεύρεση χώρου πάρκινγκ και η καθιέρωση της Αστικής Συγκοινωνίας άρχισαν να λειτουργούν θετικά παρά την φυσιολογική πρώτη αναστάτωση που προκλήθηκε.
Στα πλαίσια αυτά και επειδή θεωρούμε ότι πρέπει να δώσουμε ένα καλό προϊόν στους δημότες και στους επισκέπτες μας και να μιμηθούμε τα καλά άλλων περιοχών, όπως Ευρωπαϊκές πόλεις από όπου προέρχονται οι επισκέπτες μας, ή τουριστικές περιοχές όπως η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Νάξος, η Χερσόνησος, το Ρέθυμνο κ.τ.λ., θα υποβάλουμε ένσταση επί της απόφασης στα αρμόδια όργανα.
3) Προσπαθήσαμε φέτος να δώσουμε ένα νέο προϊόν στους πολίτες και τους επισκέπτες όπως είναι η διάνοιξη της Επιμενίδου, ο νέος ασφαλτοτάπητας σε κεντρικούς δρόμους, η συμπλήρωση του πρασίνου, η αναβάθμιση της καθαριότητας, η αναβάθμιση όλων των παραλιών, η ανακαίνιση του γραφείου πληροφοριών, η καθιέρωση Αστικής Συγκοινωνίας, η εφαρμογή διευρυμένου πεζοδρόμου καθώς και εκδηλώσεις και δραστηριότητες που προβάλουν την περιοχή μας.
Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε ακραίες αντιδράσεις από ορισμένη ομάδα, όπως το κλέψιμο των πινακίδων ή την ηρωική πράξη να ρίξουν στην Λίμνη τις πινακίδες του δακτυλίου. Επίσης είχαμε την πατριωτική αντίσταση κατά Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με πετροβόλημα των λεωφορείων της Αστικής Συγκοινωνίας.
Προφανώς τα δραστήρια αυτά κοινωνικά και πολιτικά άτομα δεν τα ενόχλησε η αθλιότητα του πρασίνου στην παραλιακή ζώνη, οι σβηστές λάμπες στο παραλιακό μέτωπο και θεώρησαν ότι βρήκαν πρόσφορο έδαφος να κάνουν άλογη αντιπολίτευση.
Ας ξέρουν όμως ότι αυτό που χτυπούν δεν είναι ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά την πόλη και την ίδια την κοινωνία.
4) Αντιλαμβανόμαστε επίσης την αγωνία ορισμένων επαγγελματιών που βλέπουν πράγματι μια κακή χρονιά που οφείλεται σε μια γενικότερη κρίση. Είναι γνωστό ότι το διαθέσιμο εισόδημα των επισκεπτών μας φέτος έχει μειωθεί.
Είναι όμως επίσης αναγκαίο να λειτουργήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουμε όλοι να επιβιώσουμε, να περάσει η δύσκολη χρονιά και να παρουσιάσουμε ένα δημόσιο πρόσωπο που θα αποτελέσει την εγγύηση για την μελλοντική μας πορεία.

Από τον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: