Τοξικός συνδικαλισμός
Το κλειδί είναι η ειλικρινής και εποικοδομητική συνεργασία ……

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, οι κατηγορίες που μου αποδίδει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου είναι αστείες. Συστηματικά και συκοφαντικά με διασύρει παρέχοντας κάλυψη ακόμα και σε άτομα που έχουν απειλήσει την σωματική μου ακεραιότητα.

Με μια μικρή ομάδα επιτίθεται σε όποιον είναι ενάντια στις επιδιώξεις και τις απόψεις του. Δεν απουσιάζουν και οι απειλές σε συναδέλφους. Μετά το συνέδριο, κάλεσε τηλεφωνικά εκλεγμένο στην γραμματεία της ΠΟΕΔΗΝ στέλεχος της ΔΑΚΕ,  και απειλούσε την σωματική του ακεραιότητα, με χυδαίες εκφράσεις, γιατί του χρεώνει την μη επανεκλογή του κατά το πρόσφατο συνέδριο. Φαίνεται τέτοιες λογικές έχουν στην Λαϊκή Ενότητα του Λαφαζάνη.

Οσο μελιστάλακτος είναι κατά την επίσκεψη στελεχών της υγείας, άλλο τόσο μετέρχεται καταδικαστέων μεθόδων.

Απειλεί, εκφοβίζει και εκβιάζει στελέχη του νοσοκομείου, προσπαθώντας να εισπράξει συγκεκριμένες συμπεριφορές ακόμα και παράνομες. Ενοχλεί στελέχη του νοσοκομείου με κλήσεις και μηνύματα ακόμα και μεταμεσονύκτιες ώρες.
Μόλις το απόγευμα μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, απαιτούσε να καλυφθεί πρόσωπο σε ζήτημα που είναι ενάντια στο νόμο, απειλώντας διευθυντή του νοσοκομείου! Παλαιότερα επιτέθηκε φραστικά (και επιχείρησε να χειροδικήσει) σε εργαζόμενη του νοσοκομείου, προκειμένου να αλλοιωθούν πρακτικά του ΔΣ και να αλλαχθεί απόφαση! Αυτό δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό εσαεί.

Εκανα συγκεκριμένες καταγγελίες και αναφορές σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη, και αντί απαντήσεως, περί άλλων τυρβάζει. Αρκετά με το σαμποτάρισμα του νοσοκομείου από μια μικρή μερίδα. Σε κάθε περίπτωση, γνώμονας είναι η νομιμότητα, ο σεβασμός του δημόσιου χρήματος, η ασφάλεια εργαζόμενων και ασθενών.
Βεβαίως, οι συν αυτώ στο ΔΣ έχουν μερίδιο ευθύνης αφού δεν διασταυρώνουν, αν και κατά το παρελθόν είχε αποδειχθεί πως δεν έχουν γνώσει για όλες τις ανακοινώσεις του συλλόγου.

Δεν είναι δυνατόν με μια εμμονική συγκρουσιακή λογική να λυθούν τα προβλήματα. Δυστυχώς ο πρόεδρος έχει μεταφέρει τα οικογενειακά του ζητήματα στο νοσοκομείο και με έναν τοξικό λόγο, με τοξικό συνδικαλισμό, δημιουργεί συνεχώς προβλήματα στην λειτουργία του, υποκινώντας αντιδράσεις ακόμα και σε απλές μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη αναγκών. Ενοχλείται που δεν συνδιοικεί και δεν μπορεί πλέον να επηρεάζει σημαντικά αποφάσεις. Ομως ο ρόλος εκάστου είναι διακριτός. Αλλος της διοίκησης, άλλος ο δικός του. Ας το πάρει απόφαση.

Το κλειδί είναι η ειλικρινής και εποικοδομητική συνεργασία και όχι η σύγκρουση που μόνιμα επιδιώκει. Μόνο έτσι θα πολλαπλασιαστεί το αποτέλεσμα προς οφελος της δημόσιας υγείας και των πολιτών.

Βασιλάκης Μιχαήλ

Μέλος ΔΣ διασυνδεδεμένων νοσοκομείων Λασιθίου

για τη συνεχιζόμενη προσβλητική συμπεριφορά από διορισμένο μέλος του ΔΣ των νοσοκομείων ν. Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: