Η ιστορία επαναλαμβάνεται, το έγκλημα επαναλαμβάνεται. Με άλλους πρωταγωνιστές, σχεδόν ίδιους ωφελούμενους και ριγμένο τον Ελληνικό τουρισμό. Το αεροδρόμιο Ελληνικού έπαψε να υφίσταται για να μας φτιάξει η Hoctief το πανάκριβο αεροδρόμιο των Σπάτων. Η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αποδέχτηκε το κλείσιμο του αεροδρομίου στη καρδιά της παραλιακής, ενώ θα μπορούσε να εξελιχτεί διαφορετικά. Αλλά είχαμε υποσχεθεί φιλέτα στους ημέτερους.
Το ίδιο ακριβώς έγκλημα επαναλαμβάνεται στο Ηράκλειο. Το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης οδεύει προς κλείσιμο από τη κυβέρνηση της ΝΔ, οι μνηστήρες είναι έτοιμοι για τα φιλέτα, διότι έπρεπε να κατασκευαστεί το αεροδρόμιο στο Καστέλι.
Τώρα, εάν φωνάζουν οι σεισμολόγοι για την επικινδυνότητα του νέου έργου, λόγω των σεισμικών ρηγμάτων, αυτό αποτελεί ήσσονα λεπτομέρεια……
Γενική Αεροπορία:
Αν υπήρχε η παραμικρή τσίπα στους κυβερνώντες τότε και τώρα, θα είχαν κρατήσει τα δύο αυτά αεροδρόμια σε λειτουργία, αλλά για μικρά αεροσκάφη, αεραθλητισμός, ερασιτέχνες, αλλά και ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Λιγότερος θόρυβος, μικρότερες ανάγκες εξυπηρέτησης, αλλά ελκυστικός προορισμός για τουριστικές πτήσεις. Μη ξεχνάμε ότι και το αεροδρόμιο του Ελληνικού βρισκόταν στη καρδιά της παραλιακής, αλλά και το Νίκος Καζαντζάκης βρίσκεται στη καρδιά του τουρισμού. Ένα μέρος αυτής της ανάγκης προσπαθούν να ικανοποιήσουν τα υδροπλάνα.
Μια τέτοια διαφοροποίηση και επένδυση θα είχε πολλαπλά οφέλη για το γενικότερο τουριστικό προϊόν του τόπου.
Αντ’ αυτού στήνουμε ένα αεροδρόμιο πάνω σε σεισμικό ρήγμα και κλείνουμε το αεροδρόμιο Ηρακλείου. Αν μια σεισμική δόνηση ανοίξει στη μέση τον διάδρομο;;;;; που θα καταλήγουν τα επιβατικά αεροσκάφη;
Στα Χανιά ή στη Σητεία;