το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης
το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Για την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και για όλους του Κρητικούς το Πανεπιστήμιο Κρήτης αποτελεί ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ελλάδας με διεθνή αναγνώριση ιδιαίτερα σημαντική για το νησί μας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και για τη συνέχιση της άριστης φήμης του ελπίζουμε ότι τα μέλη του θα πράξουν το καθήκον τους.

H Περιφέρεια Κρήτης δεν παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης υποκαθιστώντας τους θεσμούς του. Ωστόσο το θέμα της αναγόρευσης του καθηγητή Ρίχτερ δεν αφορά μόνο το Πανεπιστήμιο αλλά και ολόκληρη της κοινωνία της Κρήτης.

Ο Γερμανός καθηγητής με το βιβλίο του «η Μάχη της Κρήτης» και με τίτλο στο γερμανικό πρωτότυπο «η Κατάληψη της Κρήτης» προχωρά στην αναθεώρηση της ιστορίας του τόπου προκαλώντας το συναίσθημα του λαού μας. επιχειρώντας να εξισώσει θύτες και θύματα μιλώντας μεταξύ άλλων για αλληλένδετα εγκλήματα αναφερόμενο στην παλλαϊκή αντίσταση του Κρητικού λαού.

Καλούμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το οποίο πάντα περιβάλουμε με εμπιστοσύνη, τιμή και αναγνώριση για την προσφορά του να επανεξετάσει μέσα από τα θεσμικά του όργανα την αναγόρευση του καθηγητή Ρίχτερ σε επίτιμο διδάκτορά του.

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: