Απίστευτη περιβαλλοντική πρόκληση ή σκόπιμη αποσιώπηση ;
η οδός Εμμ. Πουλή

Είναι γεγονός,  ότι η στάση του “Cretalive” στο άρθρο που ανήρτησε το Σάββατο (11/8/180 με τον γενικό τίτλο ” Απίστευτη περιβαλλοντική πρόκληση στην Ελούντα ” και συνεχίστηκε την Τρίτη 14/8/18 με τίτλο “Το ρέμα και κάποιοι που κάνουν τις … πάπιες“,

με εξέπληξε δυσάρεστα τόσο για τον χρόνο που έγιναν οι αναρτήσεις, όσο και για την βεβαιότητα που εκφράζει ο συντάκτης χωρίς να αναζητήσει την άλλη άποψη.

Θα περίμενα περισσότερη ευαισθησία για ένα θέμα που λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Αττική απαιτεί μεγάλη προσοχή!.

Το Σάββατο (12/8/18), παρ’ όλο που οι υπηρεσίες αργούν, όταν ενημε-ρώθηκα για το πρώτο δημοσίευμα του εν λόγω site , προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον αρμόδιο υπάλληλο, προκειμένοου να πληροφορηθώ τι μεμπτό υπήρξε πραγματικά, στην ομόφωνη απόφαση, του Δημοτικού Συμβουλίου .

Ωστόσο πριν εκθέσω τα πραγματικά γεγονότα, θα ήθελα να σταθώ σε δύο γεγονότα που είναι ενδεικτικά της μεγάλης μου έκπληξης .

  • Η ένσταση του ενδιαφερόμενου, κατατέθηκε στην αρμόδια υπηρεσία Παρασκευή 10/8/18 . Το Σάββατο γίνεται η ανάρτηση από τον συντάκτη του Cretalive .
  • Επικοινωνώ με τον δημοσιογράφο του Cretalive Δημ. Καριωτάκη και τον ενημερώνω ότι προφανώς και θα υπάρξει απάντηση από τον Δήμο , αλλά λόγω αργιών θα γίνει μόλις επιστρέψει ο υπάλληλος που είχε “χειρισθεί”, σε πρώτη φάση, το θέμα .
  • Παρ’ όλη την επικοινωνία μας αυτή, την Τρίτη 14/8/18 – πάλι παραμονή αργίας – υπήρξε δεύτερη ανάρτηση για σκόπιμες σιωπές και ‘’…πάπιες…’’ από “… την κατά τα άλλα λαλίστατη δημοτική αρχή Αγίου Νικολάου και τον Δήμαρχο Αντώνη Ζερβό.” .

Και τώρα τα γεγονότα :

α.Ο Δήμος προσπαθεί, με την έγκριση σημειακών τροποποιήσεων, να αντιμετωπίσει ζητήματα λαθών και παραλήψεων των εγκεκριμένων ΣΧΟΟΑΠ, χωρίς να θίγει ζητήματα αλλαγής χρήσεων και λοιπών τροποποιήσεων που απαιτούν επανασχεδιασμό . Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη .

β.Στα πλαίσια αυτά κατατέθηκε αίτηση από ενδιαφερόμενο μηχανικό, για εξαίρεση από την οριοθέτηση του μικρού υδατορέματος της Λαγκάδας, συνοδευόμενο από έγγραφο της Δνσης Υδάτων Της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που συναινούσε στο αίτημα, με βάση τα στοιχεία που είχε προσκομίσει ο ενδιαφερόμενος και μετά από αυτοψία της υπηρεσίας . Το αίτημα αυτό το έκανε δεκτό το Δημ. Συμβούλιο και το περιέλαβε στις τροποποιήσεις, αφού από την ενέργεια αυτή δεν προτείνεται κάτι διαφορετικό από τα ισχύοντα που να θίγει οτιδήποτε από τα περιλαμβανόμενα στο εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ για την περιοχή . Καμιά αναφορά για υλοποίηση δρόμου . Γιατί υπάρχει !!!! Εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο ενιστάμενος το ξέρει καλά.  Και μάλιστα έχει και όνομα ( Εμμ. Πουλή ) !!! Που θα το δείτε μπαίνοντας στο Google Maps . Στο δε κτηματολόγιο καταγράφεται ως δρόμος .

γ.Ο δρόμος αυτός υπάρχει, διακρινόμενος καθαρά, τουλάχιστον για τα πρώτα 200-300 μ. από τον επαρχιακό Αγ. Νικολάου – Ελούντας, και στους ορθοφωτοχάρτες του Εθν. Κτηματολογίου περιόδου ’45-’60 , δηλ. εδώ και 2 γενιές .

Από τα παραπάνω λοιπόν νομίζω ότι εύκολα προκύπτει ότι η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο, για να οδηγηθεί στην απόφαση που πήρε , έλαβε υπ’ όψιν όχι μόνο την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας αλλά και των φορέων της περιοχής που είχαν κληθεί να συζητήσουν όλες τις σημειακές αλλαγές που προτείνονται. Και φυσικά αποφάσισε με βάση τα τεχνικά στοιχεία που είχαν κατατεθεί , όπως αναφέρει και το έγγραφο της Δνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Κρήτης.

Και δεν πρότεινε δημιουργία κανενός δρόμου. Στο αποφατικό δεν υπάρχει τέτοια πρόταση.

Πέρα από τα παραπάνω, η προσφυγή στην δικαιοσύνη έχει λόγο, όταν έχουν ληφθεί τελεσίδικες αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα και έχουν δημιουργηθεί έννομα συμφέροντα. Στην παρούσα φάση, που η διαδικασία εξελίσσεται και η ένσταση θα εξετασθεί αρμοδίως, και θα ακολουθήσουν οι όποιες αποφάσεις, δεν έχει καμιά θέση.

Τα παραπάνω θεωρήθηκαν “απίστευτη περιβαλλοντική πρόκληση’’ και σκόπιμη αποσιώπιση .

Το θέμα πουλά..  Είναι και επίκαιρο . Κρίμα ! .

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos