Θεόδωρος ΠατεράκηςΣάββατο  21/4/05.

Η Υπουργός Παιδείας κ. Γιαννάκου δίνει συνέντευξη  τύπου σε ιδιωτικό κανάλι. Ο δημοσιογράφος της ζητά να σχολιάσει το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί με 10 χόνια υπηρεσία παίρνουν μισθό 1100 ευρώ.

Η απάντηση της κ. Υπουργού. “Ο μισθός πράγματι είναι μικρός αλλά οι εκπαιδευτικοί πριν διοριστούν ξέρουν πόσο παίρνουν, γιατί λοιπόν επιθυμούν να διοριστούν;
Ξεκάθαρη απάντηση με συγκεκριμένη πρόταση για τη λύση του οικονομικού αδιεξόδου της εκπαιδευτικής κοινότητας.

-Κύριοι εκπ/κοί εσείς επιλέξατε το μικρό μισθό, μη ζητάτε και τα ρέστα για τις επιλογές σας. Ας μένατε άνεργοι…(Στυγνός εργοδότης).

Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν ένα μήνα περίπου ολοκληρώθηκε ο “Εθνικός διάλογος για την Παιδεία“.Μήπως λοιπόν για το κομμάτι του διαλόγου που αφορούσε τα οικονομικά των εκπ/κών  βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Μήπως ο διάλογος έδειξε ότι δε χρειάζονται τελικά οικονομική αναβάθμιση οι εκπ/κοί οπότε έτσι δε χρειάζονται δικαιολογίες για το ανεκτέλεστο των <<δεσμεύσεων του προεκλογικού προγράμματος για τη Παιδεία>>της Ν.Δ στη σελίδα 27 του οποίου αναφέρεται.

2.Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί.
εμελιώδης παράγοντας για την ανύψωση του επιπέδου της εκπαίδευσης, είναι η στελέχωσή της με εκπαιδευτικούς κύρους, με άρτια μόρφωση και παιδαγωγική κατάρτιση ,αλλά και πλήρη επίγνωση της αποστολής τους. Παράλληλα ,απαιτείται η αναβάθμιση του κύρους και του κοινωνικού ρόλο των εκπαιδευτικών με τη συνδρομή της Πολιτείας αλλά και την προσπάθεια  των ιδίων.
Η Πολιτεία οφείλει όχι μόνο να αναγνωρίσει την ιδιαιτερότητα και τη σημασία του έργου των εκπαιδευτικών, αλλά και να δείχνει έμπρακτα τ στοργή, με την οποία τους περιβάλλει. Η αναγνώριση αυτή πρέπει να εκδηλώνεται και με τη φροντίδα για ικανοποιητικές συνθήκες εργασίες και με καλύτερες αποδοχές.

 Νομίζω ότι δε χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο.
Η απόσταση  προεκλογικών λόγων και πρξεων της κ. Υπουργού είναι πολύ μεγάλη.
Η κ. Υπουργός με την  απάντησή της δίνει το στίγμα του πως  στη πράξη βλέπει την οικονομική, κοινωνική και ΗΘΙΚΗ αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και πως εννοεί την στοργή με οποία τους περιβάλλει.

Πατεράκης Θεόδωρος.
Πρ. Πρόεδρος ΕΛΜΕ Νομού Λασιθίου
Πρόεδρος Νομ. Συμβουλίου Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos