άποψη σημείου του χωριού
άποψη σημείου του χωριού

Είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό για τον ίδιο το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης να εκπροσωπείται από προέδρους, σαν τον δικό μας πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Βραχασίου κ. Γεώργιο Φθενάκη. 

Ο λόγος που τα λέω όλα αυτά, είναι γιατί – για ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ στην “πολιτική του καριέρα” – ο κ. Γεώργιος Φθενάκης απαξιώνει το τοπικό συμβούλιο καλώντας συνεδρίαση στην οποία δεν εμφανίζεται.

Την πρώτη φορά, δεν ενημέρωσε κανένα για την αναβολή του συμβουλίου και με είχε επί μία ώρα να περιμένω στο γραφείο την κοινότητας, χωρίς να έχει την ευθιξία να πάρει έστω ένα τηλέφωνο να  ενημερώσει για την αναβολή. Τότε επικαλέστηκε συνάντηση που είχε με το δήμαρχο.

Αυτή τη δεύτερη φορά, η ενημέρωση για την αναβολή του συμβουλίου ήρθε από την υπάλληλο της δημοτικής κοινότητας, 15 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, η οποία με ενημέρωσε ότι η συνεδρίαση θα αναβληθεί γιατί ο πρόεδρος έχει …δουλειά.

Ποιά άραγε δουλειά είχε ο πρόεδρος, που δεν σήκωνε αναβολή και έπρεπε να αναβληθεί το τοπικό συμβούλιο και τι το έκτακτο είχε αυτή η δουλειά που δεν του επέτρεψε να ενημερώσει νωρίτερα, παρά 15 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης;

Την απάντησή στο ερώτημα μου την έδωσαν συνάδελφοί του στην πιάτσα των ταξί στο Σίσι, οι οποίοι με παρέπεμψαν να μπω στη σελίδα του στο facebook, (https://www.facebook.com/giorgos.fthenakis?fref=ts) για να δω τις αναρτήσεις του κ. προέδρου από τις πολυποίκιλες διακοπές του. Σας προτείνω να μπείτε κι εσείς να τον θαυμάσετε…

Όπως λέει λοιπόν ο ίδιος, ξεκίνησε από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 1 Αυγούστου (δηλαδή τρεις μέρες μετά που έστειλε την πρόσκληση για τη σύγκλιση της συνεδρίασης) και την ίδια μέρα επισκέφτηκε το Archipelagos Restaurant και το Red Beach Akrotiri (απ’ όπου έχει αναρτήσει φωτογραφία του) στη Σαντορίνη, την Ίο, τη Φολέγναδρο και κατέληξε στη Σίφνο, όπου και κάνει διακοπές μέχρι σήμερα. Το κωμικοτραγικό είναι ότι την ίδια ώρα που είχε συγκλέσει το συμβούλιο (στις 5 Αυγούστου), ο κ. Φθενάκης μας ενημέρωνε με την ανάρτησή του στο facebook, για “την τέλεια σούπα, το καλό κρασί και το φρέσκο ψάρι”, που απολάμβανε στην ψαροταβέρνα “Η Αμμουδιά” της Χερρονήσου Σίφνου, προφανώς εις υγείαν των ανθρώπων που περίμεναν να συζητηθούν οι αιτήσεις τους στο τοπικό συμβούλιο και των τοπικών συμβούλων, που άφησαν τις δουλείες τους για να είναι παρόντες στη συνεδρίαση που αυτός συγκάλεσε…

Αυτή είναι η σοβαρότητα του κ. προέδρου και αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνει στο θεσμό που εκπροσωπεί…. Από την πλευρά μου δεν έχω κανένα λόγο να μην του ευχηθώ να περάσει καλά στις διακοπές του και του προτείνω μάλιστα (μιας και του αρέσουν τα θαλασσινά) να επισκευθεί τη Σύμη να φάει το ξεχωριστό Συμιακό γαριδάκι, ολοκληρώνοτας έτσι διακοπές απόλυτης χαλάρωσης, πολυτέλειας και γαστριμαργίας, όπως άλωστε αξίζει σε ένα ξεχωριστό τοπικό άρχοντα, όπως ο πρόεδρος του Βραχασίου… Εύχομαι μόνο να προλάβει να επιστρέψει μέχρι τις 12 Αυγούστου, που έχει ορίσει για τη συνδρίαση που δεν έκανε, γιατί το θράσσος και η απαξίωση του τοπικού συμβουλίου και κατ’ επέκταση της κοινωνίας που τον έκανε πρόεδρο, έχει όρια.

Σίσι 6/8/2014

Χρήστος Μαμαλούκος
Τοπικός Σύμβουλος Βραχασίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos