Δουλειές ξανά ή δούλεμα ξανά;
Photo by Pixabay on Pexels.com

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μανόλης Θραψανιώτης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής στην συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: «Δουλειές Ξανά: Αναδιοργάνωση Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης …» απάντησε στον υπουργό κ. Χατζηδάκη, που διατείνεται για το πόσο φιλεργατική είναι η κυβέρνηση του σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ρωτώντας τον αν είναι φιλεργατικός εκείνος που καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει την απλήρωτη εργασία, υπονομεύει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, υπόσχεται προεκλογικά γενναία αύξηση των μισθών και δίνει μόλις 2% και αρνείται πεισματικά την αύξηση, όταν σήμερα το μέσο νοικοκυριό έχει χάσει πάνω από 14 % της αγοραστικής του δύναμης, λόγω έκρηξης της ακρίβειας, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ αύξησε κατά 11,5 % τον κατώτατο μισθό και κατάργησε τον ρατσιστικό “υποκατώτατο” για τους νέους, μετά απο10 χρόνια και δεσμεύεται για αύξηση στα 800.

Στο ερώτημα του κ. Χατζηδάκη για την ανεργία, “Ποιος είναι άραγε πιο φιλεργατικός ; Αυτός που παραδίδει την ανεργία στο 17,2% (ο ΣΥΡΙΖΑ) ή αυτός που τη ρίχνει στο 12,8 %; (εννοώντας την ΝΔ)” απάντησε:

            “Παρεμπιπτόντως κ. Χατζηδάκη, είσαστε Υπουργός Ανάπτυξης την περίοδο 2012 -2014, πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήσατε, για να εκτοξευθεί η ανεργία στο 27,4 % που την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Και ποιο είναι άραγε μεγαλύτερο ποσοστό, οι 10,2 μονάδες μείωση της ανεργίας επί ΣΥΡΙΖΑ ή το 4,4 % για το οποίο πανηγυρίζετε;”

Αναφέρθηκε ακόμα στις ” Συντάξεις Εμπιστοσύνης” που υπόσχεται η ΝΔ ότι θα βγαίνουν σε τρεις μήνες με τα στοιχεία που θα καταθέτει ο ενδιαφερόμενος, «ξεχνώντας» να πουν ότι για τα στοιχεία αυτά θα χρυσοπληρώσει κάποιον ειδικό για να του ετοιμάσει τον φάκελο, παραπέμποντας στην ομιλία του Βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Κώστα Σκανδαλίδη:

            “Ακόμα και ο κ Σκανδαλίδης, όπως ο ίδιος τόνισε, μετά από τριανταδύο χρόνια Βουλευτής, θα πάει σε γραφείο για να υπολογίσει τη σύνταξη και να καταθέσει τα δικαιολογητικά.

            Σκεφτείτε τι θα πάθει ο εργαζόμενος, ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος κ.ά.

            Αλήθεια περιμένετε να σας πιστέψουν……”

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Βουλευτή

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

            Η σημερινή μέρα θα γραφτεί με μελανά γράμματα στην Ιστορία του Εργατικού και Συνδικαλιστικού κινήματος.

            Μετά την αγωγή που κατέθεσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, εναντίον της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Οργανισμού για την απεργία που προκήρυξαν, εφαρμόζοντας το νόμο της ποινικοποίησης της απεργίας που ψηφίσατε.

            Πράξη που στο ερώτημα του κ Χατζηδάκη, ποιος είναι πιο φιλεργατικός, να ευτελίζει την έννοια του Φίλου με τέτοιο τρόπο,ώστε ακόμα οι Δάμων και Φιντίας που ταυτίζονται με τον ορισμό της φιλίας από την αρχαιότητα, θα ανατριχιάζουν στον τάφο τους χιλιάδες χρόνια μετά.

            Για να γίνει κατανοητό το ατόπημα του προέδρου του ΟΑΕΔ, αντιγράφω από την αγωγή που κατέθεσε:

            “Εφόσον απεργήσουν, να καταβληθεί 10.000 ευρώ από την Ομοσπονδία Εργαζομένων του ΟΑΕΔ, ως αποζημίωση και 5.000 ευρώ από κάθε νόμιμο εκπρόσωπο, δηλαδή από τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο “!

            Πράξη που εκτός από την ποινικοποίηση της απεργίας, αποσκοπεί στον εκφοβισμό των εργαζομένων, με στόχο να καθυποτάξετε κάθε δικαίωμα.

            Ο φόβος να ξέρετε μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε οργή.

            Στο ερώτημα γιατί απεργούν η απάντηση είναι “Γιατί θέλουν να υπερασπιστούν και να διαφυλάξουν εργασιακά δικαιώματα και την περιουσία τους”.

            Δεν έχουν το δικαίωμα; Ή μήπως έχουν άδικο;

            Το 2012, με αφορμή την χρεοκοπία της χώρας και την επιβολή των μνημονίων που εσείς προκαλέσατε, και με δική σας υπογραφή, καταργήθηκε και έκλεισε ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και μαζί με αυτούς χάθηκαν οι κοινωνικές παροχές, όπως η στέγαση ευάλωτων ομάδων, η προσχολική μέριμνα, ο κοινωνικός τουρισμός, ο πολιτισμός κλπ

            Μια πράξη που χαρακτηρίστηκε ως έγκλημα γιατί αφορούσε χρήματα των εργαζομένων και των εργοδοτών και δεν υπήρχε καμία συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού.

            Για Το παρόν σχέδιο νόμου

            “Δουλειές ξανά”, δεν μπορεί παρά να παραδεχθεί κάποιος ότι ο τίτλος του είναι ευρηματικός.

            Με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου ο κ. Χατζηδάκης έθεσε το ερώτημα.

                              «Ποιος είναι άραγε πιο φιλεργατικός; Αυτός που παραδίδει την ανεργία στο 17,2% – ο ΣΥΡΙΖΑ – ή αυτός που τη ρίχνει στο 12,8 %;» εννοώντας την ΝΔ.

                            Ξαφνικά κ. Υπουργέ πρέπει να συμφωνήσετε με τους βουλευτές σας,γιατί άλλος την κατεβάζει στο 12 κάτι, άλλος στο 11 κάτι, δεν είναι όμως αυτό το πρόβλημα.

                            Όλοι σας, μηδέ του πρωθυπουργού εξαιρουμένου, φαίνεται να έχετε πάθει αμνησία.

                            Όλοι σας θέλετε να διαγράψετε την περίοδο πριν το 2015, λες και το Ελληνικό κράτος δημιουργήθηκε μετά το 2015, πιστεύοντας ότι έτσι θα παραγραφεί η ευθύνη σας για την χρεοκοπία της χώρας.

                              Αλλά ας δούμε λοιπόν ποιος είναι περισσότερο φιλεργατικός ;.

                            Είναι μήπως εκείνος που θεσπίζει την ρατσιστικής έμπνευσης αμοιβή, τον υποκατώτατο μισθό για νέους κάτω των 25 ετών, ή εκείνος που την καταργεί; δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ;

            Είναι μήπως φιλεργατικός εκείνος που καταργεί το 8ωρο και θεσπίζει την απλήρωτη εργασία; Εκείνος που υπονομεύει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες;

            Είναι περισσότερο φιλεργατικός εκείνος που υπόσχεται προεκλογικά γενναία αύξηση, δίνει μόλις 2% και αρνείται πεισματικά την αύξηση, όταν σήμερα, το μέσο νοικοκυριό έχει χάσει πάνω από 14 % της αγοραστικής του δύναμης, λόγω έκρηξης της ακρίβειας, η ο ΣΥΡΙΖΑ που αύξησε κατά 11,5 % τον κατώτατο μισθό μετά απο10 χρόνια και δεσμεύεται για αύξηση στα 800;

                            Είναι άραγε φιλεργατικός εκείνος που προστατεύει τους εργαζόμενους ή εκείνος που με το καλημέρα καταργεί την αιτιολογημένη απόλυση κατ’ εντολή των εργοδοτών του ;

                            Πόσο φιλεργατικός μπορεί να είναι κάποιος που στέλνει τους εργαζόμενους στο δικαστήριο για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία τους ;

                            Παρεμπιπτόντως κ Χατζηδάκη, είσαστε υπουργός ανάπτυξης την περίοδο 2012 -2014 πόσες θέσεις εργασίας δημιουργήσατε, αλήθεια,για να εκτοξευθεί η ανεργία στο 27,4 % που την παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ;

                            Και ποιο είναι άραγε μεγαλύτερο ποσοστό, οι 10 μονάδες μείωση της ανεργίας επί ΣΥΡΙΖΑ ή το 4,4 % για το οποίο πανηγυρίζετε;

                     Γι αυτό και ο τίτλος του νομοσχεδίου κάλλιστα θα μπορούσε να είναι αντί για “Δουλειές ξανά”, ” Δούλεμα ξανά “.

            Πανηγυρίζετε ότι ξεπληρώσατε το ΔΝΤ, αλήθεια που βρήκε η κυβέρνησή σας τα χρήματα κ. Χατζηδάκη; Μήπως από την αύξηση του αφορολόγητου της γονικής παροχής από 150.000 € στίς 800.000 €, δωράκια στους έχοντες ή από τα αποθεματικά των 37 δίς € που σας άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

            Εξαγγείλατε, πριν ενημερωθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, την κατάθεση της τροπολογίας

” Συντάξεις Εμπιστοσύνης “.

Σε τρεις μήνες λέτε, αν δεν έχει εκδοθεί η σύνταξη, θα την βγάζει αυτόματα ο ΕΦΚΑ, με βάσει τα στοιχεία που θα καταθέτει ο ενδιαφερόμενος.

            Και η φάκα βρίσκεται εδώ, όπως κατήγγειλε η κ. Ξενογιανακοπούλου.

            Ποιος θα φτιάχνει τον Φάκελο και πόσο θα στοιχίζει;

            Και αν γίνει λάθος ποιος θα το πληρώσει ;

            Ακόμα και ο κ Σκανδαλιδης, όπως ο ίδιος είπε, μετά από τριάντα δυο χρόνια Βουλευτής, θα πάει σε γραφείο για να καταθέσει τα δικαιολογητικά.

            Σκεφτείτε τι θα πάθει ο εργαζόμενος, ο αγρότης ο κτηνοτρόφος κ.ά.

            Αλήθεια περιμένετε να σας πιστέψουν, όταν και εσείς κ Χατζηδάκη και ο προκάτοχος σας, δηλώνετε το 2020 ότι Απρίλη του 21, τον Φεβρουάριο 22, έχουμε χάσει πια το μέτρημα, θα έχουν εκκαθαριστεί οι εκκρεμείς συντάξεις, όταν εξαγγέλετε προσλήψεις 1000 και 2000 λογιστών και δικηγόρων για την επιτάχυνση απόδοσης των συντάξεων, και έχουν εκδώσει ελάχιστες αποφάσεις και με λάθη.

            Περιμένετε να σας πιστέψουν, όταν άτομα με αναπηρία πάνω από 80% δεν έχουν πάρει αναπηρική σύνταξη πάνω από ένα χρόνο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις στο υπουργείο και στο γραφείο του πρωθυπουργού και το μόνο που εισπράττουν είναι συμπάθεια και κατανόηση;

            Και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν διαθέτετε ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας για αυτούς τους ανθρώπους.

            Το ενδιαφέρον σας εξαντλείται στην εξυπηρέτηση των λίγων.

            Οι “δουλειές ξανά”, “Οι συντάξεις εμπιστοσύνης” αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Επιβεβαιώνουν ένα πράγμα. Την πλήρη αποτυχία του επιτελικού Κράτους και ο Ελληνικός Λαός αντιλαμβάνεται τις συνέπειες με τον χειρότερο τρόπο.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: