.... τα σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά
…. τα σχέδια θα μείνουν στα χαρτιά

Συναγωνιστές του Παγκρητίου Δικτύου Αγώνα κατά των βΑΠΕ, θυμάστε την μάχη στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, για το γνωστό πλέον Υβριδικό – αντλησιοταμιευτικό έργο της θυγατρικής της EDF.

Θυμάστε που είχαν καθισμένο τον εκπρόσωπο της εταιρείας ανάμεσα στους περιφερειακούς συμβούλους και ο Καλογερής του φερνόταν περίπου σαν να ήταν η εταιρεία εθνικός ευεργέτης και έλεγε να «ρωτήσουμε τον επενδυτή αν συμφωνεί». Θυμάστε τους κουτοπόνηρους ελιγμούς που έκανε, τις ειρωνείες του στους ομιλητές μας.

Σχεδόν παίχτηκε ξύλο εκείνη την ημέρα στην Περιφέρεια.
(http://www.energia.gr/article.asp?art_id=59122)

Ολοι θυμόμαστε την περίφημη «αρνητική γνωμοδότηση» που ουσιαστικά ήταν θετική υπό προϋποθέσεις, στάχτη στα μάτια. Ζητούσε απλώς : να προηγηθεί σχετική μελέτη από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας που «θα καθορίσει εάν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ανεμογεννητριών και σε ποιες θέσεις».
Εδώ πρέπει να πω ότι για τις ανεμογεννήτριες στην Κουρούπα (απέναντι από την Καλή Συκιά) που είναι Ζώνη Ειδικής Προστασίας για τα πουλιά , το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης έχει γνωμοδοτήσει θετικά!!!. Και για το ηλιοθερμικό στο Λασίθι κ.α.

Ε λοιπόν, ο Καλογερής ήταν χτες εκεί, φάτσα πόστα στην διαδήλωση κατά των βΑΠΕ έξω από την Αντιπεριφέρεια και έκανε δηλώσεις που τις προβάλλουν οι εφημερίδες.

Τι δήλωσε ο Καλογερής; Εξέφρασε «τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις ανεμογεννήτριες υποστηρίζοντας πως: «το σχέδιο είναι ληστρικό… φτιαγμένο στα μέτρα μόνο των εταιριών …Και για τη συγκεκριμένη επένδυση ήμασταν (αυτός και η παρέα του στην Περιφέρεια ) θετικοί εν μέρει, αλλά για τα συγκεκριμένα αιολικά πάρκα είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας, γιατί βλέπαμε ότι η ζημιά η οποία γίνεται είναι μεγαλύτερη από τα οφέλη τους…» (!) το θαυμαστικό το πρόσθεσα εγώ.

Προσπαθώντας να συνέλθω από το σοκ, αφιερώνω το παρακάτω απόσπασμα από το ΨΗΦΙΣΜΑ σε όλους τους «θεσμικούς» (και όχι μόνο τον Καλογερή) που δηλώνοντας πως μας στηρίζουν προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τους λόγους για τους οποίους διαδηλώσαμε και να περάσουν υπογείως τις κομματικές τους θέσεις υπέρ των ΑΠΕ.

Προειδοποιούμε όσους επιχειρούν να πείσουν ότι οι ανεμογεννήτριες, που δεν ηλεκτροδοτούν από μόνες τους, θα μας εξασφαλίσουν ενεργειακή αυτάρκεια, αν τις εγκαταστήσουμε ως δημοτικές, συνεταιριστικές, με χωροταξικό σχεδιασμό ή κατόπιν διαβούλευσης, να μην κάνουν άδικα τον κόπο.

Δεν θέλουμε καμιά ανεμογεννήτρια πουθενά στον τόπο μας!

Και κλείνω με δυο μαντινάδες, του συναγωνιστή μουσικού Αλέξανδρου Παπαδάκη, στην συγκέντρωση μπροστά στην Αντιπεριφέρεια που τα λένε όλα:

Πολιτικοί με υπογραφές
Χαρίσανε τη γη μας
Κι εδά ψευτοκαμώνονται
Πως είναι και μαζί μας!
——————————-
Ξεσηκωθείτε Κρητικοί
Και παίρνουν τα βουνά μας
Πολιτικοί και δήμαρχοι
ΔΕ βρίσκονται κοντά μας

Κατερίνα Κορρέ

Πηγή:
https://sites.google.com/site/pankretiodiktyoagonakatavape/news/einainatrelainesaimetothrasoskaitenelleipsetsipastonpolitikon

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos