Δρόμος«Πριν από πολλούς μήνες ανακοινώθηκε η υπογραφή της χρηματοδότησης ύψους 600 χιλ. ευρώ από τις οριζόντιες δράσεις του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ γα την ολοκλήρωση της κατασκευής και βελτίωσης του επαρχιακού δικτύου Κρούστα � Πρίνα.

 

Το οδικό δίκτυο αυτό ξεκίνησε να κατασκευάζεται από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η έναξη της κατασκευής του από την Ν.Α. Λασιθίου έγινε σε πολύ σύντομο χρόνο από την ημερομηνία της χρηματοδότησής του προς την Ν.Α. Λασιθίου.

Ενώ λοιπόν έχουν παρέλθει πάνω από 8 μήνες από την ανακοίνωση της χρηματοδότησης δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια που να φνερώνει το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης της συνέχειας του έργου, ούτε ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης του, αφού το οδικό δίκτυο αυτό είναι χαρακτηρισμένο ως επαρχιακό.
 
Το γεγονός δε αυτό έχει αρχίσει και δημιουργεί ερωτηματιά στους κατοίκους και του Κρούστα και της Πρίνας, για το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης και κατασκευής του έργου, το οποίο θα αποτελέσει και συνέχεια του τμήματος, που είχε χρηματοδοτηθεί από την Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και υλοποίησε η ΝΑ Λασιθίου.
 
Μετά τα παραπάνω ερωτάστε:
  • Πότε προβλέπετε να δημοπρατηθεί η συνέχιση του έργου της κατασκευής και βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου Κρούστα
  • Πρίνα και ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου; 
  • Ποιοι οι λόγοι της αδικαιολόγητης καθυστέρησης της δημοπράτησης του έργου, αφού όταν στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη χρηματοδότηση το έργο δημοπρατήθηκε και κατασκευάστηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στο μήκος που επαρκούσε η χρηματοδότηη;

Παρακαλώ να μου καταθέσετε την υπουργική απόφαση χρηματοδότησης του έργου Κρούστα � Πρίνα, που φέρεται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις να χρηματοδοτήθηκε από τις οριζόντιες δράσεις του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ».

Ο ερωτών και αιτών Βουλευτής
 Μιχάλης Καρχιμάκης
(ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων
για τον
Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο)

Print Friendly, PDF & Email

Από manos