Λαϊκή Συσπείρωση
Λαϊκή Συσπείρωση

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είναι ενδεικτικό του πανικού που έχει καταλάβει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και στην περιοχή μας. Η δημοτική παράταξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων της κ. Σκαρβελάκη έφερε προς συζήτηση την απαράδεκτη ενέργεια του δημάρχου

να παρουσιάσει σαν θέση του δήμου το «ναι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής κ. Πατεράκης εκμεταλλευόμενος τον θεσμικό του ρόλο προσπάθησε να παρουσιάσει σαν θέση του δήμου το ναι στα παλιά και νέα μνημόνια, πιστός στην υπηρέτηση της πολιτικής που εξαθλιώνει τους εργαζομένους, υποβαθμίζει τις δημοτικές δομές και τις προνοιακές υπηρεσίες.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πήρε το «όχι» του ελληνικού λαού σε αντιλαϊκά μέτρα και διαπραγματεύτηκε το επαίσχυντο «ναι» με τους εταίρους της. Είναι κοροϊδία οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο να εγκαλούν την Δημοτική Αρχή για την πραγματικά απαράδεκτη ενέργεια, την στιγμή που όχι μόνο είναι στην ίδια πλευρά με τις δυνάμεις του ναι σε όλα τα μνημόνια αλλά εξαπατούν για ακόμη μια φορά τα λαϊκά στρώματα και κρύβουν πως έκαναν ότι μπορούσαν σε τοπικό επίπεδο για να στρωθεί ο δρόμος για το τρίτο μνημόνιο. Ας θυμηθούμε την θέση τους για την μεταφορά των αποθεματικών του δήμου στην τράπεζα της Ελλάδας για τις ανάγκες των δανειστών.

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, για να δικαιολογηθούν, αναπαραγάγουν τα σκουπίδια από το ιντερνέτ και τον κίτρινο τύπο που διαστρεβλώνουν τις θέσεις του ΚΚΕ για την ΕΕ. Όπως η Αριστερή Πλατφόρμα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οπορτουνιστικές ομάδες, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν ντόμπρα με την πολιτική και την στρατηγική του ΚΚΕ και καταφεύγουν να εφεύρουν μια ανύπαρκτη πολιτική γραμμή ότι τάχα το ΚΚΕ στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Στην ίδια γραμμή και ο Καζάκης του ΕΠΑΜ που αρθρογραφεί στην φιλοχουντική εφημερίδα ¨Ελεύθερη Ώρα¨.

Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρη θέση ότι μόνη διέξοδος για τον λαό είναι η αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, με μονομερή διαγραφή του χρέους και λαϊκή εξουσία. Αυτό σημαίνει ρήξη με τον σημερινό  δρόμο ανάπτυξης που την εξουσία έχουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι  έχουν ανάγκη τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις για να επιβιώσουν.

Οι εργαζόμενοι δεν ωφελήθηκαν από την αλλαγή της κυβέρνησης όπως και δεν θα ωφεληθούν με την έξοδο της χώρας από το Ευρώ με μια άλλη ¨αριστερή¨ κυβέρνηση σε έδαφος καπιταλισμού. Ο συμβιβασμός που έκλεισε η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες ήταν για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων για τους οποίους διαπραγματευόταν όλους αυτούς τους μήνες. Αν, άλλωστε, οι συνθήκες τα φέρουν αλλιώς και το κεφάλαιο προκρίνει ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη είναι ασύμφορη, έχει άλλους να ακουμπήσει (Λαφαζάνη, Λαπαβίτσα κλπ).

Τα λαϊκά στρώματα αντί να στοιχηθούν πίσω από ξένες σημαίες, αντί να ματώσουν για τα συμφέροντα του κεφαλαίου είτε εντός της Ευρωζώνης είτε εκτός, να παλέψουν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί, να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα σε γραμμή ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία όπου ο πλούτος που παράγουν με τον ιδρώτα τους θα τους ανήκει και δεν θα τον κλέβουν μια χούφτα κηφήνες.

Η κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ εκφράστηκε από τον γενικό γραμματέα σ. Κουτσούμπα «Είμαστε επίσης κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό, σε όλους τους τόνους, ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας στην εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ».

Mόνο λόγω πολιτικού κρετινισμού ή πολιτικής αλητείας μπορεί να μεταφράσει κάποιος αυτή την θέση σε υποστήριξη της παραμονής της Ελλάδας στο Ευρώ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Δημοτική σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης Σητείας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos