αξιοποίηση....
αξιοποίηση….

Τελικά ότι δεν έκανε ο δήμος το κάνει ένας ιδιώτης αξιοποιώντας την παραλία του Καθολικού.

Μια περιοχή που περικλείει την ιστορία του τόπου και η οποία έχει υποβαθμιστεί τόσο από την αδιαφορία των τοπικών αρχών όσο και από ιδιώτες που την είχαν μετατρέψει σε καρνάγιο.

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει από σχόλια περί του ότι στο «βωμό του κέρδους κλείνετε μια παραλία». Από τι; Από το να καθελκύονται ή να  ανελκύονται τα σκάφη που φιλοξενεί παρακείμενο παρκινγκ ανάμεσα από πολυτελή ξενοδοχεία, λουόμενους και την παιδική χαρά;

Είναι τραγελαφικό από την μια πλευρά να λέμε ότι υπάρχει κρίση στον τουρισμό λόγο του all inclusive και από την άλλη να δυσανασχετούμε για το ότι δημιουργείται μία νέα παραλία σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του Μιραμπέλλου.

Τα εκατοντάδες κρεβάτια που έχουν κλείσει στην περιοχή μαρτυρούν την μέχρι τώρα εγκατάλειψη του καθολικού και την ανάγκη αναβάθμισης που επιβάλλεται.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών αναψυχής (αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ) που αντιδρούν, τα οποία για κάθε ναυτικό μίλι πορείας ξοδεύουν από δύο ευρώ και άνω καύσιμα (ελάχιστο κόστος εξόδου 50 ευρώ), πρέπει να δεχτούν ότι το κόστος ανέλκυσης και καθέλκυσης των 10 ευρώ από την μαρίνα δεν είναι ακριβό όταν κατέχεις αλλά και συντηρείς ένα τέτοιο σκάφος.

Ας προσέξουμε τον τουρισμό γιατί σε λίγα χρόνια στο βωμό της «ελαφρότητας» και της ιδιοτέλειας δεν θα υπάρχει τουρίστας για τουρίστας στην τοπική αγορά.

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός πράκτορας

Μέλος ΔΣ επιμελητηρίου Λασιθίου.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos