Μια σεζόν ακόμα χωρίς Θαλάσσιο πάρκο
η ομορφιά του βυθού του κόλπου Μεραμπέλλου

Παίρνω το ερέθισμα από την δημοσίευση των φωτογραφιών του κ Αντώνη Σφακιανάκη (εμπόρου καταδυτικού εξοπλισμού και αυτοδύτη) στις 26 Σεπτεμβρίου σελ 14, όπου δείχνουν την ομορφιά της ζωής των βυθών του Μιραμπέλλου.

Αυτές τις φωτογραφίες αγαπητέ συμπολίτη Αντώνη θα πρέπει να τις στείλεις στον δήμαρχο της πόλης μας (και στους υπόλοιπους ιθύνοντες), ο οποίος επιμένει ΜΟΝΟ στο επιδοτούμενο τεχνητό Θαλάσσιο πάρκο και δεν κατανοεί την άμεση ανάγκη προστασίας μιας ευρύτερης περιοχής προκειμένου εμείς και οι επισκέπτες μας να μπορούμε να απολαμβάνουμε τέτοιες εικόνες.

Εικόνες που θα αποδώσουν άμεσα στην οικονομία και δη στην τουριστική οικονομία  της περιοχής μέσω του καταδυτικού τουρισμού, των θαλάσσιων εκδρομών, του εμπλουτισμού της θαλάσσιας βιοποικιλότητας  προς όφελος της αλιείας και του φυσικού περιβάλλοντος καθώς και των έμμεσων δραστηριοτήτων (ξενοδοχεία, εστίαση, εμπόριο κλπ).

Μια σεζόν ακόμα χωρίς Θαλάσσιο πάρκο
η διαφήμιση της Lufthansa για τις Μαλβίδες και τον βυθό τους

Εικόνες που για να τις δημιουργήσει η φύση θα απαιτηθούν δεκαετίες στο επιδοτούμενο τεχνητό θαλάσσιο πάρκο, πράγμα που θέλω να πιστεύω δεν το έχουν αναφέρει στον Δήμαρχο οι μελετητές του ΕΛΚΕΘΕ και οι λοιποί συνεργάτες του.

Εντωμεταξύ φταίει η κρίση και το μνημόνιο που το all inclusive  βρίσκει πρόσφορο έδαφος και «επιβάλλεται»  στο τουριστικό προϊόν του τόπου μας καταστρέφοντας το.

Σας αποστέλλω το οπισθόφυλλο του περιοδικού για τουριστικούς πράκτορες της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa (από τις μεγαλύτερες στον κόσμο) με διαφημιστική καταχώρηση των Μαλδίβων όπου η αεροπορική εταιρεία με τα αεροπλάνα της και το εν λόγω νησιωτικό σύμπλεγμα με το κατάλληλο τουριστικό προϊόν, συμπορεύονται προς το κοινό τους οικονομικό όφελος.

Μια σεζόν ακόμα χωρίς Θαλάσσιο πάρκο
βυθός κάπου στο κόλπο Μεραμπέλλου, μια φωτογραφία του Αντώνη Σφακιανάκη

Αλλά δε βαριέσαι αδερφέ, ένα χωραφάκι μερικών χιλιάδων ευρώ με θέα θάλασσα, μια οικοδομή διακοσίων έως τρακοσίων χιλιάδων ευρώ με πισίνα και ένας ρώσος διαθέτον ένα έως δύο εκατομμύρια ευρώ για να του πουλήσουμε και λύσαμε το πρόβλημα, με τον τουρισμό θα ασχολούμαστε τώρα;

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός πράκτορας

Ανεξάρτητο μέλος ΔΣ επιμελητηρίου Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos