τα τέσσερα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου
τα τέσσερα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι πολίτες του Νομού Λασιθίου, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, είμαστε στο ίδιο έργο θεατές!

Από τη μια να γίνονται προσπάθειες με «μπαλώματα» να ικανοποιηθούν όλες οι περιοχές του Νομού και να ζούμε με την αυταπάτη ότι κάτι κέρδισε η κάθε μια με το να στρέφεται ενάντια στην άλλη και την ίδια στιγμή να συνεχίζεται η υποβάθμιση και αποψίλωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του. Μόνο που αυτή τη φορά, σε αυτό το θεατρικό μονόπρακτο που παίζεται, διακυβεύεται το υπέρτατο αγαθό της υγείας.

Αντί να ενισχυθούν τα νοσοκομεία του Νομού με διορισμό μόνιμου προσωπικού που είναι ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες τους, παρακολουθούμε με λύπη ότι γίνονται αποσπασματικές ενέργειες οι οποίες τελικά στρέφουν τη μια περιοχή ενάντια στην άλλη. Θεωρούμε ότι όλα τα Νοσοκομεία του Νομού έχουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν στην κάθε περιοχή.

Η μόνη λύση είναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να πιέσουμε για το διορισμό μόνιμου προσωπικού. Είναι ο μόνος τρόπος για να καλυφθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων και των άλλων δομών υγείας. Είναι ο μόνος τρόπος για να έχουν οι Λασιθιώτες το ίδιο δικαίωμα στο υπέρτατο αγαθό της υγείας με τους πολίτες της υπόλοιπης χώρας.

Επιτέλους πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι για να γίνει κατανοητό από όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων ότι το Λασίθι δεν μπορεί να αποδεχτεί πλέον τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και αποψίλωση και των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του.

Τούτη την ώρα της ανθρωπιστικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας, με την ανεργία και τη φτώχεια να βρίσκονται στο ζενίθ, δεν μπορεί να οδηγείται η δημόσια υγεία σε απαξίωση και διάλυση προς όφελος του ιδιωτικού τομέα και χιλιάδες αδύναμοι και ανασφάλιστοι πολίτες σε εξόντωση. Ειδικά το Λασίθι έχει υποστεί πολλές αδικίες για να ανεχτεί και αυτή. Εάν και σ αυτό το θέμα που έχει να κάνει με τις ζωές και των παιδιών μας δεν αντιδράσουμε άμεσα και ενωμένος όλος ο Νομός θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

Όχι στην Υποβάθμιση των Δομών Υγείας στο Λασίθι.

Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμ. Πεπόνης                            Εμμ. Κοκολάκης

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos