γιατροί
χειρουργική επέμβαση

Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ., αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στη συνεδρίαση της 15ης Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ασφαλιστικού. Επίσης, αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασία των ιατρών όλης της χώρας, που εργάζονται τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα,

την Πέμπτη από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., και η συμμετοχή τους στο νέο συλλαλητήριο που διοργανώνουν όλοι οι επιστημονικοί φορείς την ίδια μέρα στις 11 π.μ. στο κέντρο της Αθήνας. Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας.

Κοινή πεποίθηση είναι ότι το νομοσχέδιο έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα και δεν στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος. Οι εισφορές που προβλέπονται είναι πάνω από τα όρια της αντοχής και της βιωσιμότητας κάθε ατομικής δραστηριότητας των ιατρών. Το προσχέδιο εντείνει τα φαινόμενα της παραοικονομίας, δημιουργεί αδυναμία εκπλήρωσης των υποχρεώσεων, οδηγεί σε υπαλληλοποίηση, ιδιαίτερα τον νεότερο ιατρό, και στην μετανάστευση του πλέον ικανού και αξιόμαχου ιατρικού δυναμικού της ώρας.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos