"ΣΒΑΚ" με μία λεωφόρο
Μία λεωφόρος που θα επιτρέψει την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου

Το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Αγίου Νικολάου, με την κατάλληλη παρέμβαση μπορεί να δώσει αποτελέσματα τόσο στην ποιότητα ζωής του δημότη όσο και στη οικονομική ανάπτυξη όλου του δήμου!!

Με μία λεωφόρο που θα συνδέει όλα τα έργα υποδομής της πόλης (Λιμάνι, Κιτροπλατεία, Μαρίνα, Παραλία Άμμου, Γήπεδο, Κολυμβητήριο, Αθλητικές εγκαταστάσεις Αμμούδας, ΒΟΑΚ, ΒΙΟΠΑ) περνώντας πάνω από τον ξεροπόταμο στον Σταυρό, διαπλατύνοντας παράλληλα τις παραλίες Κιτροπλατείας και Άμμου, θα λύσει το κυκλοφοριακό δίνοντας παράλληλα την δυνατότητα για παρεμβάσεις σε σημεία που θα εξυπηρετούν την κινητικότητα δημότη και επισκέπτη αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής στην πόλη.

Όμως η ποιότητα ζωής θα πρέπει να συμβαδίζει και με την οικονομική ανάπτυξη και ευμάρεια του τόπου! Η νέα λεωφόρος θα δώσει ανάπτυξη σε όλο τον δήμο αφού θα αξιοποιήσει τα έργα υποδομής όπως το τουριστικό λιμάνι, Μαρίνα, ΒΙΟΠΑ…….κλπ  αλλά και θα αποκεντρώσει από το κυκλοφοριακό τόσο το τουριστικό κέντρο όσο και όλη την πόλη αποδίδοντας τα στον δημότη και τον επισκέπτη!

Μία λεωφόρος που θα επιτρέψει την πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου. Ένα έργο που θα μπορούσε να δώσει πνοή για τα επόμενα 50-70 χρόνια χωρίς θεωρίες και εκθέσεις ιδεών αλλά με πρακτικά αποτελέσματα που θα δίνει και στις επόμενες γενιές την δυνατότητα παρεκβάσεων μέσα στο αστικό ιστό χωρίς να επηρεάζει αρνητικά τον δημότη και την οικονομία του τόπου (πχ Παραλιακός).

Είναι ένα έργο που θα φέρει την πόλη στο να πληροί όλους τους στόχους και προϋποθέσεις που θέτει ένα Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, “ΣΒΑΚ”.

Θωμάς Τζανόπουλος

Τουριστικός Πράκτορας

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos