Σύγχρονος Δήμος για το κτίριο δημοτικών υπηρεσιών
Σύγχρονος Δήμος

για άλλη μια φορά τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου το θέμα με το κτίριο δημοτικών υπηρεσιών δηλ. τη μετακόμιση όλου του δήμου στο κτίριο του ΟΤΕ στον Ξερόκαμπο. Ο επικεφαλής του Σύγχρονου δήμου Δημήτρης Κουνενάκης κατέθεσε το παρακάτω αίτημα στο συμβούλιο.

Κε Πρόεδρε,

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε συμφωνήσει ομόφωνα στη διαδικασία εξεύρεσης κτιρίου για τη στέγαση των Δημοτικών Υπηρεσιών. Επίσης ότι το θέμα θα ερχόταν ξανά στο ΔΣ για την τελική απόφαση. Διαπιστώνουμε όμως ότι:

  1. Προχώρησε η διαδικασία και παρά την υπενθύμιση της υποχρέωσης να επανέλθει στο ΔΣ από τον κ Κερούλη και τον κ Πάγκαλο, ο Δήμαρχος δεν το έφερε και μόνο μετά από την μεταξύ μας επικοινωνία συζητείται σήμερα. Και μόνο αυτό μας ανησυχεί..
  2. Έχουν γραφεί διάφορα που μάλλον αποδεικνύουν την ανάγκη να επανεξετασθεί το θέμα. Εντύπωση μας έκανε μια μακροσκελής απάντηση του κ Ζερβού στο Σωματείο εργαζομένων, που λογικά ζήτησαν πληροφορίες και ενημέρωση για το χώρο όπου θα εργάζονται. Ο Δήμαρχος μέσα στα πολλά , τους κατηγόρησε ότι άργησαν και δεν φρόντισαν να ενημερωθούν !!!.  Το λογικό βέβαια θα ήταν να κληθούν τα στελέχη του Δήμου εγκαίρως και να ζητηθεί η γνώμη τους. Αλλά …..
  3. Τα στοιχεία από κτίριο που φαίνεται πως προσανατολίζονται δεν δικαιολογούν την μεταφορά. Το εμβαδόν: 1250 μ2 εκ των οποίων 95 μ2 υπόγειο και 210 μ2 μεταλλικό στέγαστρο. Τα πολεοδομικά ζητήματα που αφορούν τη χρήση γραφείων. Η επιβάρυνση με μετακινήσεις  από το κέντρο σε ένα επιβαρυμένο κόμβο.  Ο διπλασιασμός σχεδόν του τιμήματος (4,2 ευρώ ανά μ2 αντί  ων 2,52 ευρώ ανά  στο σημερινό κτίριο),  αποτελούν σημεία που δεν στοιχειοθετούν την ορθότητα της επιλογής. Μπορεί βέβαια να αποκτήσουν υπεραξία οι παρόδιες ιδιοκτησίες αλλά τα αρνητικά για το Δήμο είναι πολύ περισσότερα.

κτίριο δημοτικών υπηρεσιών, Προτείνουμε:

Α. Να κηρυχτεί άγονη η διαδικασία και ψύχραιμα να ειδωθεί το θέμα εξασφαλίζοντας τη μέγιστη συναίνεση.

Β. Σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες  του κτιρίου που στεγαζόμαστε, να γίνουν βελτιώσεις στο κτίριο δεδομένου ότι μπορεί  να παραταθεί η μίσθωση.

Γ. Να προωθήσουμε τις διαδικασίες ώστε σε συνεννόηση με το ΤΕΙ να μεταφερθεί η ΑΣΤΕ στα κτίρια των Λακωνίων όπου υπάρχει διαθέσιμη χωρητικότητα. Άλλωστε η αύξηση των σπουδαστών της ΑΣΤΕ δημιουργεί πρόβλημα χώρου και  η μεταφορά  στα ΤΕΙ θα βελτιώσει κατά πολύ τις συνθήκες.  Το κτίριο που εξ αρχής είχε προορισμό να στεγάσει υπηρεσίες του Δήμου, θα βελτιώσει  τις συνθήκες στέγασης των υπηρεσιών.

Δ. Σε αυτή τη φάση χρειάζεται να τεθεί ως προτεραιότητα η ανέγερση σύγχρονου και εμβληματικού κτιρίου για Δημαρχείο. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε κοινωφελές είτε σε ακίνητο που θα αγοραστεί.

Άγιος Νικόλαος  31 Αυγούστου 2016

Σύγχρονος Δήμος

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos