Τοποθέτηση της Μαρίας Γάλλου για τις αντικειμενικές αξίες
η Μαρία Γάλλου

Το υπουργείο λοιπόν για άλλη μια φορά , δυο χρόνια μετά , ζήτησε γνωμοδότηση των Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας για τις αντικειμενικές αξίες και εσείς κ Δήμαρχε για άλλη μια φορά δεν δώσατε την πρέπουσα σημασία σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που επηρεάζει την καθημερινότητα όλων των δημοτών μας .

Να δούμε όμως πρώτα σε τι υποτίθεται ότι βοηθάει ο ορισμός των αντικειμενικών αξιών  

-Υποτίθεται ότι ορίζονται γιατί βοηθάει να δώσει ένα μπούσουλα στις τιμές ακινήτων . Αυτό όπως όλοι γνωρίζουμε δεν ευσταθεί μια που τα ακίνητα πωλούνται με την εμπορική τους αξία ,όπως όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε ,και καμία σχέση δεν είχαν ούτε έχουν οι αντικειμενικές με τις αγοραπωλησίες και τις τιμές της αγοράς. Σε πολλές περιπτώσεις δε οι αντικειμενικές είναι πάνω από τις εμπορικές 

-Υποτίθεται ότι ορίζονται για να βοηθούν τους πολίτες όταν θέλουν να υποθηκεύσουν την περιουσία τους για να πάρουν δάνειο από τις τράπεζες – άρα κατά τα λεγόμενα του αντιδημάρχου οικονομικών στην επιτροπή συμφέρει ορισμένους να είναι υψηλές !! Το άκουσα και αυτό αν είναι δυνατόν !

Ο αντιδήμαρχος ομως οφείλει να γνωρίζει ότι όταν ένας καταχρεωμένος πλέον πολίτης βάζει υποθήκη το ακίνητο του , οι τράπεζες βάζουν δικούς τους εκτιμητές οι οποίοι εκτιμούν βάση εμπορικής αξίας και βάση του τι συμφέρει τις τράπεζες χρησιμοποιώντας τις αντικειμενικές κατά το δοκουν και μονάχα για δικό τους συμφέρον .

-Υποτίθεται επίσης ότι δίνουν αξία στα ακίνητα μας όμως αυτό και αν είναι ένα κατάφωρο ΨΕΜΑ .

Είναι ψεμα γιατί στην πραγματικότητα οι αντικειμενικές αξίες είναι απλά ένας μηχανισμός που χρησιμοποιεί η εκάστοτε κυβέρνηση για χαρατσώματα και καταιγίδα φορολογίας όπως και ουσιαστική κλοπή πολλών επιδομάτων που προβλέπονται από άλλους νόμους . Επιδόματα που θα μπορούσαν να λάβουν οι πολίτες . Επιδόματα τα οποία καθιστουνται δυστυχώς πλέον απαραίτητα για την επιβίωση του λαού μας , μετά από 

10 χρόνια μνημονίων 

2 χρόνια πανδημίας και παράλογων υγειονομικών μέτρων και

1 χρόνου και πλέον πανακριβειας που οι ίδιοι δημιούργησαν και κατηγορούν « τον πόλεμο» για αυτό !

Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι στο τι χάνουν οι δημοτες μας αλλά και όλοι οι πολίτες της χώρας μας με υψηλές αντικειμενικές αξίες αφού για το κράτος θα θεωρούνται πια ως «έχοντες» και «πλούσιοι» και δεν θα τα δικαιούνται -ενώ θα έπρεπε- 

Συγκεκριμένα χάνουν 

1ο προστασία από πλειστηριασμούς και ειδικά της πρώτης κατοικίας 

2ο απαλλαγή από το 50% του ΕΝΦΙΑ 

3ο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα 

4ο επίδομα θέρμανσης 

5ο επίδομα ενοικίου – εδώ να προσθέσω ότι οι υψηλές τιμές των αντικειμενικών είναι η αιτία της υπερβολικής αύξησης των ενοικίων που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια

6ο οικογενειακό επίδομα 

7ο φοιτητικό επίδομα 

8ο κάρτα σίτισης 

9ο αύξηση τεκμηρίων διαβίωσης 

10ο αύξηση άλλων περίπου 20 φόρων και επιβάρυνσης των ακινήτων 

Τα παραπάνω για να κατανοήσουν όσοι δεν γνωρίζουν τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν τέτοιες αυξήσεις.

Αναρωτιέμαι πραγματικά ποια νοσηρά μυαλά σκέφτηκαν να συνδέσουν τις αντικειμενικές αξίες με τα επιδόματα.

Προφανώς τα ίδια μυαλά που σκέφτηκαν και τον αντισυνταγματικό και άδικο φόρο του ΕΝΦΙΑ ο οποίος άρχισε με τα μνημόνια και έχει γονατίσει πλέον το λαό μας και απαξιώνει την περιουσία μας καθιστώντας τη βάρος για εμάς και αδύνατο πλέον να μεταβιβαστεί στα παιδιά μας όπως έχω πει επανηλειμμένα . 

Ακόμα και αν καταφέρουμε όμως να την μεταβιβάσουμε θα καταστεί ανυπόφορη για αυτά .

Αν δε κοιτάξετε τις ζώνες αντικειμενικών σε όλη την επικράτεια , θα διαπιστώσετε ότι οι μεγαλύτερες αυξήσεις έγιναν σε περιοχές με τις μεγαλύτερες κοινωνικό οικονομικές προκλήσεις .

Γιατί άραγε;;

Απο τη μια έχουμε μια εντελώς λάθος φιλοσοφία για τις αντικειμενικές και τον ΕΝΦΙΑ που αντί να έρευνα αν τα ακίνητα έχουν απόδοση και να κοιτάει και τις καταθέσεις των φορολογουμένων , χαρατσώνεις οριζόντια όλους τους Έλληνες πολίτες έχοντες και μη.

Απο την άλλη έχουμε ενα κράτος τοκογλύφο που μας τιμωρεί για την αδυναμία πληρωμής ,στην οποία το ίδιο μας έφερε, με ανυπόφορους τόκους οδηγώντας το λαό μας στην εξαθλίωση και στην αρπαγή της περιουσίας μας η οποία μέσω της ΑΑΔΕ θα καταλήξει σε ΞΕΝΑ χέρια !!

Αυτός είναι τελικά και ο σκοπός τους .

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ποιους εξυπηρετούν οι αυξήσεις των αντικειμενικών :

Το κράτος με τους φόρους 

Τους δήμους με τα τέλη 

Συμβολαιογράφους , δικηγόρους, μηχανικούς και γενικά ένα πολύ μικρό ποσοστό των Ελλήνων ενώ αφήνουν όλους εμάς έρμαια στους δήθεν

 « επενδυτές» και τους «έχοντες».

Εμείς όμως αγαπητοί συνάδελφοι είμαστε ο πλησιέστερος θεσμός της Δημοκρατίας στον πολίτη άρα εμείς έχουμε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ από πάσης φύσεως αρπαχτικά και να τον βοηθήσουμε στις δύσκολες ώρες που περνάει.

Κάποιοι από εσάς έχουν μιλήσει για ρεαλιστικές μειώσεις που θα γίνουν αποδέκτες από το υπουργείο .

Σας ερωτώ λοιπόν τι είναι ρεαλιστικό σήμερα;;

Η αύξηση στο ρεύμα , το πετρέλαιο , τα τρόφιμα η αύξηση στο γάλα των παιδιών μας ;;

Ποιος τα περίμενε όλα αυτά ;

Τίποτα από την παν ακρίβεια που πλήττει τη χώρα μας δεν είναι ούτε ρεαλιστικό ούτε δίκαιο και στο ίδιο πλαίσιο λοιπόν απαντώ και εγώ με την εισήγηση μου για μια γενναία μείωση των αντικειμενικών αξιών , ρεαλιστική και ΔΙΚΑΙΗ .

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα όσα ανέφερα είναι ότι δεν χρειαζόταν καν εμπειρογνώμονας ( που τον πληρώσαμε 20 χιλιάδες ευρώ ) ούτε επιτροπή .

Αυτό που χρειαζόταν ήταν να κάνουμε μια έρευνα στο δήμο μας για το πόσοι συνάνθρωποι μας πραγματικά πλήττονται από όλα αυτά και πόσοι τελικά ωφελούνται. 

Συμφωνώ ότι την τελευταία λέξη την έχει το υπουργείο και όχι εμείς .

Σας ρωτώ όμως τι θα γινόταν αν όλοι οι δήμοι της χώρας μέσω των δημοτικών συμβουλίων τους έκαναν τέτοιες ενστάσεις και τέτοιες εισηγήσεις;

Τι θα γινόταν αν όλοι οι συνάδελφοι μας ανά την Ελλάδα αποφάσιζαν να σταθούν στο πλευρό της πλειοψηφίας των δημοτών τους που έχει γονατίσει .

Τι πίεση πραγματικά θα μπορούσαμε να ασκήσουμε στο κεντρικό κράτος για το δόγμα του σοκ που έχουν εξαπολύσει τόσα χρόνια στο λαό μας ;- και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο .

Το έχετε σκεφτεί ;

Ενωμένοι είμαστε δυνατοί !

Πολύ πιο δυνατοί από αυτούς!!

Έχω αναφερθεί και άλλες φορές στο ρόλο της ΚΕΔΕ τον οποίο θα έπρεπε να εκμεταλλευτούμε .

Μετά λοιπόν από όλα τα παραπάνω ζήτω μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 50% των τιμών πριν τις αυξήσεις του 2018 .

Επικουρικά ζήτω – αν είναι να έχουμε ομόφωνη απόφαση- μείωση των τιμών κατά 50% έστω και μετά τις αυξήσεις του 2018 και οχι να μετράμε «ψίχουλα» και πενιχρές μειώσεις που δεν θα φέρουν καμία ουσιαστική διαφορά !

Σας ζήτω λοιπόν να συντάχθηκε μαζί μας και να σταθούμε όλοι μαζί δίπλα στους δημότες μας που μας ψήφισαν και τώρα υποφέρουν !

Η τοποθέτηση της Μαρίας Γάλλου:

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos