Όταν αυτοκίνητο ή κατολίσθηση καταπλακώσει λουόμενο ....
ακριβώς από κάτω ξαπλώνουν λουόμενοι

Το Βούλισμα στο Καλό Χωριό, ίσως είναι η πλέον διάσημη όσο και πολυσύχναστη παραλία του δήμου Αγίου Νικολάου, δεχόμενη το καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες, άρα ιδιαίτερη πίεση πολλώ λογιώ, χωρίς κανέναν έλεγχο. Μόλις τελευταία δειλά – δειλά ψελλίζονται κάποιες λίγες κουβέντες για υπερβολική επισκεψιμότητα που πρέπει να ελεγχθεί.

Τα τελευταία χρόνια ειδικά, με τόσο κόσμο που δέχεται, γίνεται βήμα – βήμα, ο περιορισμός της βλάστησης υπέρ της στάθμευσης όσο περισσότερων αυτοκινήτων, επισκεπτών, άρα πελατών.

Σε συνδυασμό με την ύπαρξη ιδιοκτητών οι οποίοι δεν επιθυμούν τα οικόπεδα τους να γίνονται χώροι, δωρεάν μάλλον, στάθμευσης, αποτέλεσμα να τα περιφράξουν, τη πληρώνει το πράσινο, αλλά αυτή τη φορά εις βάρος της ασφάλειας.

Βούλισμα, μορφολογία

Όλος ο κόλπος, οι γύρω λόφοι, αποτελούνται από σχετικά σαθρό υπόβαθρο και έδαφος, με εμφανή τα σημάδια των μικρών ή μεγάλων κατολισθήσεων από τα πάνω προς τη παραλία. Ξενοδοχείο στη περιοχή χτίστηκε μέσω πολλών αντιρρήσεων, ο δρόμος στις στροφές μετά το Ίστρον (ΒΟΑΚ, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα, Σητεία) έχει υποχωρήσει στο παρελθόν. Υπόγεια νερά αναβλύζουν μέσα στη θάλασσα.

Ότι βλέπετε στη φωτογραφία όμως, γίνεται επικίνδυνο, γιατί και εδώ αποψιλώνεται η βλάστηση, για χώρο στάθμευσης προφανώς, ενώ ακριβώς από κάτω κείτονται το καλοκαίρι, επισκέπτες, λουόμενοι. Δε θέλει και πολύ να υποχωρήσει το, ούτως ή άλλως, σαθρό έδαφος και να καταπλακώσει κανέναν, από χώματα στη καλύτερη περίπτωση ή με κανά αυτοκίνητο που θα είναι πλέον σταθμευμένο ακριβώς πάνω από το κεφάλι του ….

Είναι που ‘ναι μισερή η χρονιά, κάποιος θα πρέπει να βάλει ένα φρένο πριν μας ξεφωνίσει όλη η Ευρώπη !!!!

Όταν αυτοκίνητο ή κατολίσθηση καταπλακώσει λουόμενο ....
Βούλισμα 2002
Όταν αυτοκίνητο ή κατολίσθηση καταπλακώσει λουόμενο ....
Βούλισμα σήμερα ….

να θυμίσουμε άλλη μια απόπειρα “ανάπτυξης” της παραλίας που ευτυχώς δεν υλοποιήθηκε λόγω αντιδράσεων:

Όχι στο λιμενοβραχίονα στο Βούλισμα από το Καλό Χωριό

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos