Μενέλαος Φουλεδάκης(Μια απόφαση που δεν πρέπει να ξεχαστεί)

Του Μενέλαου Φουλεδάκη

Την προηγούμενη Παρασκευή 10-03-06 το Νομαρχιακό Συμβούλιο ψήφισε την απόρριψη με 11 «όχι» και 6 «λευκά» την μελέτη περιβαντολογικων επιπτώσεων του αιολικού πάρκου υιοθετώντας τη θέση της επιτροπής περιβάλλοντος που εισηγήθηκε το θέμα. Στηριζόμενο στο γεγονός ότι στο σημείο της επένδυσης υπάρχει γειτνίαση με τον χώρο όπου σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το αεροδρόμιο Ανατολικής Κρήτης «Ξένιος Ζευς».

Το θέμα συζητήθηκε για τρίτη φορά, μετά από δύο αναβολές που υπήρξαν άκαρπες ως προς την προσπάθεια -μεταξύ του επενδυτή του αιολικού πάρκου και του Δ.Σ του σχεδιαζόμενου αεροδρομίου- να βρεθεί κοινά αποδεχτή λύση. Αυτό σημαίνει -στην πράξη- ότι αν δεν γινόταν δεκτή η απόφαση της επιτροπής περιβάλλοντος ακυρώνονταν το «όραμα του αεροδρομίου».

Αν υπάρχει στην κοινωνία του Λασιθίου μια διάχυτη αντίληψη ότι ο Νομός μας είναι ο πο αδικημένος ,αν την ίδια αντίληψη έχουν και οι φορείς του Νομού μας αλλά και οι παράγοντες που απαρτίζουν τα θεσμικά μας όργανα (π.χ. Νομαρχιακοί Σύμβουλοι), (αυτοί δηλ. που ασκούν πολιτική, αυτοί που παίρνουν αποφάσεις έστω γνωμοδοτικές δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν):

  • Δεν γνώριζαν ότι το αεροδρόμιο είναι ενταγμένο στο χωροταξικό της Κρήτης και είναι δημοσιευμένο στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.
  • Η Δύναμη του φακού της τοπικής μας τηλεόρασης -της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο επενδυτής των ανεμογεννητριών- δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να είναι τα 11 «όχι» και τα 6 «υπέρ» της επένδυσης.

Υ.Γ. Γνωρίζω ότι ο Νομάρχης δεν ψηφίζει «όχι»,«κατά» και «λευκό» όμως πια θα ήταν η θέση του -μια που έχει χριστεί και υποψήφιος Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ-, αν η απόφαση του Νομαρχιακο Συμβουλίου ήταν 11 λευκά και 6 όχι.

Μενέλαος Φουλεδάκης
Νομαρχιακός Σύμβουλος Λασιθίου

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: