logo_energoi_SitiasΕμείς, οι πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Σητείας ζούμε αυτές τις ημέρες σε έντονη αναστάτωση λόγω των γεγονότων που αφορούν το Νοσοκομείο της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, αρχικά υπήρξε η δημοσιοποίηση μελέτης που είχε παραγγείλει η Νομαρχία Λασιθίου σχετικά με τον χάρτη υγείας της περιοχής. Η μελέτη αυτή είναι ελλιπέστατη, περιλαμβάνει λανθασμένα και παραποιημένα στοιχεία, δεν βασίζεται σε επιτόπια έρευνα για τις ανάγκες της κάθε περιοχής, παραβλέπει τους δείκτες θνησιμότητας και νοσηρότητας και καταλήγει σε λανθασμένα συμπεράσματα. Το χειρότερο από αυτά είναι η ζητούμενη υποβάθμιση (για οικονομικούς ουσιαστικά λόγους) του Νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας. Η παράλογη αυτή έκθεση (που θεωρεί ότι στην περιοχή μας χρειάζεται αλλεργιολόγος και κυτταρολόγος και όχι καρδιολογική και ορθοπεδική κλινική), αν υλοποιηθεί θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού της περιοχής μας.

Παρακολουθήσαμε  τη σπουδή του νομάρχη και υποψήφιου δήμαρχου Ιεράπετρας κ. Αναστασάκη καθώς και του πρόεδρου του Ιατρικού συλλόγου Αγ. Νικολάου και υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολαράκη, να περάσουν με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου αυτή τη μελέτη λίγο πριν τις εκλογές και λίγο πριν καταργηθούν σαν σώμα. Η δική μας αντίδραση τους ανάγκασε να αναβάλλουν την συζήτηση και προσωρινά να αναδιπλωθούν.

Παράλληλα, η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης (7η ΥΠΕ) ενώ γνωρίζουμε ότι έχει ήδη προωθήσει σχέδιο ενιαίας διοίκησης των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, καλεί κατόπιν εορτής τους επιστημονικούς τους φορείς για διαβούλευση, ενώ ζητάει άμεσα από τα διοικητικά τους συμβούλια να πάρουν θέση για το θέμα της ενιαίας διοίκησης και της ύπαρξης ενός μεγάλου νοσοκομείου για το νομό μας. Τα θέματα αυτά που έχουν χρονίσει, προϋποθέτουν για τη λύση τους την εξέταση των αναγκών των κατοίκων των περιοχών που καλύπτουν και όχι στιγμιαίες θέσεις κάποιων διοικούντων. Προϋποθέτει διάλογο ουσιαστικό, με επιστημονικά κριτήρια και με γνώμονα την καλύτερη δυνατή προσφορά υπηρεσιών υγείας για όλους τους πολίτες, και όχι την οικονομικότερη και την πολιτικά συμφερότερη για την εξουσία  λύση.

Επειδή

  • Η περιοχή μας είναι απομονωμένη και ακριτική, και συνδέεται με την υπόλοιπη Κρήτη με άθλιο οδικό δίκτυο
  • Οι ανάγκες υγείας μας δεν είναι λιγότερες από τον κάτοικο οποιασδήποτε άλλης περιοχής
  • Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας θεωρεί και να μας διαχειρίζεται σαν πολίτες Β’ κατηγορίας και «κτήμα» του
  • Η αγανάκτηση μας για την κοροϊδία έχει ξεχειλίσει
  • Και επειδή τώρα θα κρίνουμε τους φίλους μας από τη θέση που παίρνουν στον δίκαιο αγώνα μας για τη μη υποβάθμιση του νοσοκομείου μας

Ζητάμε από τον καθένα που πολιτεύεται στο νομό μας ή ζητά την ψήφο μας για την Κρήτη, να τοποθετηθεί άμεσα και ξεκάθαρα σε αυτό το θέμα και να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου.

Εμείς σαν πολίτες θα κρίνουμε την τοποθέτηση του καθενός ενεργά και ουσιαστικά.

Αυτή είναι ώρα ευθύνης και η σιωπή θα θεωρηθεί συνενοχή.

Κίνηση   Ενεργών   Πολιτών   Σητείας

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: