Ανεμομαζώματα …
Στη Σητεία, δώσαμε, δώσαμε…..

Συνεδριάζει σήμερα στις 6.00 μ.μ. το δημοτικό συμβούλιο της Σητείας. Και όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση μας, το κλίμα αναμένεται να είναι εξαιρετικά εκρηκτικό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί δημόσια, αναμένεται να τεθεί ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης η «νομιμοποίηση» της προηγούμενης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με την εγκατάσταση τριών νέων Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 55MW, στις θέσεις Πλαγιές, Χαντριανή Κεφάλα και Δρούπι, στις Δ.Ε. Λεύκης και Ανάληψης του Δήμου Σητείας.

Κι αν αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι ΕΙΔΗΣΗ, θα μας επιτρέψετε να αναδείξουμε μια διαφορετική δημοσιογραφική προσέγγιση.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπον αυτό που πραγματικά έχει ουσία, είναι ποιός ή ποιά θα καταθέσει το θέμα προς συζήτηση. Διότι με βάση τα δημοσιεύματα και τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών υπάρχουν τα εξής σενάρια :

  • Την πρόταση να καταθέσει ο ίδιος ο Δήμαρχος θέλοντας έτσι να πέσουν οι τόνοι και να δείξει έστω και την τελευταία στιγμή ότι δεν επιθυμεί ρηγματώσεις στην δημοτική του ομάδα.

Ασφαλώς αυτό θα έχει ως συνέπεια ότι κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη όλων  όσων έγιναν με λάθος – μη νόμιμο τρόπο, στην λήψη της προηγούμενης απόφασης του Δ.Σ.

Επίσης αυτό θα ήταν μια πρώτη σοβαρή πολιτική ήττα για τον ίδιο τον κο Ζερβάκη, ο οποίος αν και επανεκλέχτηκε πρόσφατα με υψηλά ποσοστά, στην ουσία θα συρθεί σε μια άτακτη κυβίστηση προκειμένου να κατευνάσει τους συνδημότες του.

  • Την πρόταση να καταθέσει η ίδια η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Μαρία Γιαννακάκη, η οποία ανήκει στους «στασιαστές» της 6ης Απριλίου. Για την ιστορία να υπενθυμίσουμε ότι στην εν λόγω συνεδρίαση υπήρξαν δυο βροντερά «ΟΧΙ», ένα «Παρών» και ένα «Λευκό» από την ομάδα του κυρίου Ζερβάκη.

Μια τέτοια πράξη ασφαλώς έχει την δίκη της σημειολογία, καθώς ενδυναμώνει τον ρόλο-θεσμό του Προεδρείου.

  • Την πρόταση να καταθέσει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κος Σίμος Συμεωνίδης, μιας και είναι η Λαϊκή Συσπείρωση που εξ αρχής ανέδειξε τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές που υποθηκεύουν το αναπτυξιακό μέλλον των δημοτών της Σητείας.
  • Η πρόταση να κατατεθεί από ανεξάρτητους πολίτες-δημότες της Σητείας, οι οποίοι μέσα από το νομικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου δύναται να ζητήσουν μια τέτοιου είδους έγγραφη παρέμβαση.

Βέβαια σε αυτή την περίπτωση κάτι τέτοιο θα λειτουργήσει ως μια ευθεία πράξη αμφισβήτησης του τρόπου λήψης των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και θα προοιωνίσει επιπλέον αντίστοιχες παρεμβάσεις στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση πάντως το όλο θέμα αναμένεται να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα εξελίξεων τόσο στον Δήμο Σητείας όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης. Διότι ας μην ξεχνάμε ότι λόγο-ψήφο δεν έχουν μονάχα οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και οι πρόσφατα εκλεγμένοι περιφερειακοί μας σύμβουλοι. Κι επειδή ακριβώς το ζήτημα της εγκατάστασης αυτών των θεόρατων ανεμογεννητριών ταλανίζει και τους όμορους δήμους της Σητείας, (βλ. οροπέδιο Λασιθίου, θαλάσσια περιοχή της Ελούντας κ.α.) καλόν θα είναι να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο που θα εξελιχθούν τα γεγονότα σήμερα στην Σητεία.

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos