από τη τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2009Μια χρονιά με χαρές και αγωνίες, με μαθήματα και διαγωνισμούς, την περιβόητη εκδρομή, την αγωνία των πανελλήνιων.

Μαζί με αυτή τη χρονιά έφτασε και το τέλος μιας ζωής, της σχολικής ζωής! Μιας σημαντικής περιόδου στην ζωή κάθε ανθρώπου. Μιας ζωής που μοιραστήκατε τόσα χρόνια με τους συμμαθητές σας, μιας ζωής με παρέα, με διάβασμα, με γελάκια, με πάρτι, με αστεία. Και μέσα σ όλα αυτά ο καθηγητής, κυρίαρχη φυσιογνωμία, ο καθηγητής που αγαπήσαμε, ο καθηγητής που μας ζόρισε, αυτός που μου βαλε καλό βαθμό και ο άλλος που ήταν αυστηρός.

Ήταν σαν χθες όταν πριν από 12 χρόνια πρωτάκια τότε ξεκινούσατε την σχολική σας ζωή. Μικρούλια, με μάτια γεμάτα σπορεία για το άγνωστο που ανοίγεται μπροστά σας. Σήμερα είσαστε πάλι μπροστά σε ένα καινούργιο ξεκίνημα

Η σχολική σας ζωή είναι η πιο όμορφη περίοδος από όλες. Μέχρι τώρα ήσασταν μαθητές. Από αύριο θα είσαστε ακαδημαϊκοί πολίτες . Με υποχρεώσεις και δικαιώματα.

Σήμερα μάθατε και τις βαθμολογίες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Όσοι πήρατε τα αποτελέσματα που περιμένετε σίγουρα η χαρά θα είναι μεγάλη. Η τεράστια προσπάθεια που κατεβάλατε έφερε αποτέλεσμα. Όσοι δεν πήγατε όσο καλά περιμένατε,  μην απογοητεύεστε γιατί το παιχνίδι της ζωής τώρα αρχίζει.

Από αύριο ξεκινά μια νέα αρχή στη ζωή σας στη ζωή όλων σας. Το σχολείο είναι ένα σκαλοπάτι στην ζωή. Και εσείς ανεβήκατε το πρώτο σκαλοπάτι της. Στο μέλλον θα έρθουν και άλλα σκαλοπάτια εξ ίσου σημαντικά , ίσως και σημαντικότερα.

Σήμερα όμως είναι μια γιορτή. Μια γιορτή για σας, και τους γονείς σας. Είναι η τελευταία φορά που είσαστε με τους φίλους σας ως συμμαθητές. Μαζί ζήσατε μια ζωή ολόκληρη. Από αύριο ο κάθε ένας σας θα τραβήξει τον δρόμο του. Για άλλους θα είναι μια σχολή ή ένα πανεπιστήμιο, γι άλλους μια δουλειά, άλλοι θα μείνουν στον Άγιο άλλοι θα φύγουν και θα ξαναγυρίσουν, άλλοι πάλι ίσως η ζωή να τους προορίζει να μείνουν σε άλλη γη κι σ άλλα μέρη.

Στο δρόμο της ζωής που τώρα σας ανοίγεται θα έχετε συντροφιά την σκέψη και την αγάπη των γονιών σας, τις νουθεσίες των καθηγητών σας και τις αναμνήσεις από τον τόπο που μεγαλώσατε. Να είστε πάντα οι καλοί πρεσβευτές του τόπου σας και να τον κάνετε περήφανο.  Ανοίξτε τα φτερά σας και ατενίστε το μέλλον με αισιοδοξία.

Αγαπητοί καθηγητές και δάσκαλοι. Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κατεβάλατε. Οι επιτυχίες των παιδιών μας είναι και επιτυχίες δικές σας. Τις φαρέτρες με τα βέλη μαζί τις γεμίσαμε για να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμα τα παιδιά μας στον αγώνα της ζωής και γι αυτό σας είμαστε ευγνώμονες.

Αγαπητοί γονείς είναι πράγματι συγκινητικό να βλέπεις το παιδί σου να περνά από το κατώφλι του μαθητή και να γίνεται ενήλικας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να αγωνιούμε για αυτά. Εμείς πάντα θα χαιρόμαστε στις χαρές και θα πονούμε στις δυσκολίες τους. Σήμερα όμως τα καμαρώνουμε και τους ευχόμαστε καλή στρατιά, να είναι πάντα ευτυχισμένα, με υγεία και αγάπη και τους δίνουμε την ευκή τσ ευκής μας.

 

Γ. Χουρδάκης

Πρόεδρος Συλλόγου Γ&Κ

Γενικού Λυκείου Αγ. Νικ.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: