Άραγε τι γιορτάζουμε στις 25 Μαρτίου

Τα βιβλία λένε, την απελευθέρωση μας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Απολυτά σωστό, γιατί από τους Οθωμανούς όντως ελευθερωθήκαμε, ΟΧΙ, όμως από τους Τούρκους , κυρίως για 2 λόγους:

– έχουμε υιοθετήσει πάρα πολλές κακές συμπεριφορές τις οποίες συνεχίζομε αμείωτα από τότε.
– τρέμουμε τους Τούρκους, ότι έχουν δυνατό στρατό και ότι θα έρθουν να μας σφάξουν (Το ίδιο ακριβώς τρέμουν και αυτοί για εμάς).
ΕΤΣΙ
Είμαστε κατάλοιπα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που τρέμουμε ένα παρελθόν.
Οπότε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία απελευθερωθήκαμε, αλλά είμαστε ελεύθεροι;
Φυσικά και δεν είμαστε ελεύθεροι για πολλούς λόγους
– Γιατί φοβόμαστε τα πάντα, τους Τούρκους, τους ευρωπαίους, τους Αμερικάνους, τους πρόσφυγες , τους μετανάστες, ότι θα πεινάσουμε και θα διψάσουμε κλπ.
– Δεν έχουμε και εμπιστοσύνη σε εμάς τους ίδιους , στα χέρια μας γιατί ξέρουμε βαθιά μέσα μας ότι έχουμε απωλέσει εκείνη την χάρη του Μέγα Αλέξανδρου, του Γόρδιου Δεσμού, οπού δεν διστάζαμε, ποτέ, να επιβάλουμε τα θέλω μας.
– Έχουμε και διλλήματα, γιατί όταν είχαμε μέσα μας την χάρη του Ελληνισμού, ξέραμε ότι όποιος “ξένος” και να ερχόταν, αν όχι με τον πολιτισμό μας, σίγουρα με τα όπλα θα τον είχαμε, ταχύτατα, ενσωματώσει.
– Έχουμε απωλέσει κάθε έννοια ταυτότητας και θέσης στον Νέο Χάρτη πράγματων.
Είμαστε ευρωπαίοι; Θέλουμε να είμαστε; Είμαστε Λεβαντίνοι; θέλουμε να είμαστε;
Τελικά είμαστε Έλληνες , όπως οι Τούρκοι Τούρκοι και οι Εβραίοι Εβραίοι και οι Ευρωπαίοι «Ευρωπαίοι».
Ναι αλλά οι άλλοι δουλεύουν και μάλιστα συλλογικά, όπως έκαναν πάντα, πάνω στο κτίσιμο της όποιας ταυτότητας τους, ενώ εμείς ονειρευόμαστε, έχοντας στο μυαλό την εύκολη ζωή, την ανάπτυξη και το πως θα ξεπουλήσουμε ότι υπάρχει αρκεί να μην παράξουμε, μεθοδικά, ομαδικά προκοπή για τον τόπο αυτό.
Κρίση ταυτότητας μπορεί να έχουν πολλοί λαοί, αλλά έχουν όμως αποφασιστικότητα και αντίληψη για το που βρίσκονται.
Είπαμε, ότι είμαστε Έλληνες αλλά η έλλειψη ταυτότητας, μας οδηγεί στο να μην ξέρουμε που βρισκόμαστε και ποιοι είναι οι φυσικοί σύμμαχοι μας.

Η Σερβία, Ρωσία, Παλαιστίνη, η Συρία, το Ιράν, και η Αρμενία.

Για την Σερβία, επιτρέψαμε και πέρασαν τα στρατεύματα που κατέλαβαν την πολιτισμική κοιτίδα τους για να την παραδώσουν στους Αλβανούς δεύτερης κατηγορίας

Την Ρωσία, με την οποία πάντα συζητούσαμε και υπήρχε μια μικρή αλληλοκάλυψη, την γράψαμε……..

Την Παλαιστίνη, την πουλήσαμε σε αυτούς που η Ορθοδοξία θεωρεί τους μεγαλύτερους εχθρούς της, σε αυτούς που κάθε μέρα βιάζουν, σκοτώνουν, εκτοπίζουν.

Την Συρία, που ήταν η μοναδική χώρα στην κρίση του Απρίλη 1987, που μας υποστήριξε, με τον πατέρα Ασάντ να λέει « εάν η Τουρκία επιτεθεί στην Ελλάδα, εμείς θα επιτεθούμε στην Τουρκία», την πνίγουμε, κάθε μέρα στο Αιγαίο

Το Ιράν, την τέταρτη δύναμη παγκοσμίως, αυτούς που μαζί μπορούσαμε να ακόμη να διαφυλάξουμε τον λίγο πολιτισμό που έχει μείνει και που μας εμπιστευόταν πάντα. (Παρόλο το εμπάργκο οι Ιταλικές επιχειρήσεις δεν εγκατέλειψαν ποτέ το Ιράν)

Την Αρμενία, τα αδέλφια μας, που τώρα που μιλάμε, η Τουρκία και το Ισραήλ με μακρύ χέρι το Αζερμπαϊτζάν, κάνουν  εθνοκάθαρση, στο Αρτσάκ, εκεί που εμμέναν μέχρι πριν λίγους μήνες οι τελευταίοι βυζαντινοί ρωμιοί.

Δηλαδή είμαστε σύμμαχοι, Τούρκων, Εβραίων, που κάνουν εθνοκάθαρση σε αδελφούς αλλά και στην ελληνική μειονότητα.

Τι θα γινόταν εάν η Ελλάδα πείραζε την μειονότητα της Θράκης;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΟ;

Από το 2017 έχει αποδειχθεί ότι το Αζερμπαϊτζάν είχε κρυφούς πόρους τουλάχιστον, 2,5 δις δολαρίων για να «επηρεάζει» την Διεθνή Διπλωματία, οι νονοί των πόρων αυτών είναι ΗΠΑ, Ρωσία, η Τουρκία και το Ισραήλ.

https://www.report.rai.it/dl/Report/extra/ContentItem-23994d28-a526-4e2e-83cc-81c2c776a194.html (Κρατική Ιταλική Τηλεόραση RAI)

Οι πόροι αυτοί έχουν 5πλασιαστεί από τότε, περνούν από τράπεζες της ανατολικής Ευρώπης και της Μεγάλης Βρετάνιας, έχουν φτιαχτεί, ιδρύματα και ONG μέχρι να φτάσουν τα χρήματα πχ σε πρωθυπουργούς και υπουργούς εξωτερικών , κυρίως της Ε.Ε (είναι αλήθεια τα αρμενικά «κουτσομπολιά» για δωρεά βίλας του Αλίεφ, προς τον Δένδια, στην Άνοιξη Αττικής;

Αυτό είναι το δίχτυ προστασίας και σιωπής της Ελλάδας, Ιταλίας, δεκάδων κυβερνήσεων και πολιτικών ανά τον πλανήτη, για το Παλαιστινιακό, την Γενοκτονία των Αρμένιων, Κουρδικό, Συρία, για αυτό σιωπούν, πολιτικοί, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ιστορικοί, φιλόσοφοι και φυσικά η μεγάλη πλειοψηφία των δημοσιογράφων.

Είχε ξεσηκωθεί μεγάλη φασαρία στην Ε.Ε., οπού είχε εφευρεθεί μέχρι και ειδικός όρος «Azerbaijan Laundromat» αλλά για κάποιο λόγο καταλάγιασε https://www.consilium.europa.eu/el/policies/eastern-partnership/azerbaijan/

Εάν αναρωτιέστε, πως είναι δυνατόν η Τουρκία να τα έχει καλά με όλους και να συνομιλεί σαν παγκόσμιος μεσάζοντας με όλους, η απάντηση είναι, ότι, έχει τον ρόλο που ήταν δικός μας πριν εμείς της επιτρέψουμε να τον πάρει.

Ενώ εσείς βρίσκεστε στο 1821, η Ελλάδα βρίσκεται στο 2024 και οι εχθροί της στο 2050

ΥΓ Ας διαβάσετε αυτό εδώ

https://www.pontosnews.gr/740766/pontos/mechmana-to-elliniko-pontiako-chorio-sto-artsach-poy-epese-sta/

Ψαρράς Δημήτρης

Άρθρο που γράφτηκε διαβάζοντας την διεθνή ειδησιογραφία αλλά και μετά την που πρόσφατη επίσκεψη μου στην Αρμενία και την συνάντηση μου με πρόσφυγες από το Αρτσάκ (Ναγκόρνο Καραμπάχ)

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos