ΚνωσόςΤην παραμονή της 48ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ (18 και 19 Σεπτεμβρίου) με μια σειρά από ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκαν νύχτα, καταργήθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα!

Συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού καταργήθηκαν 200 οργανικές θέσεις με τις πρώτες τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Είναι βέβαιο ότι στον Πολιτισμό δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, ούτε προέκυψε ποτέ, ακόμη και με την παρωδία “αξιολόγησης δομών” που διενήργησε το ίδιο το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Απώτερος σκοπός είναι η κατάργηση της μονιμότητας σε όλο το δημόσιο και ως εκ τούτου οι επόμενες απολύσεις θα είναι πολύ περισσότερες.

Είναι απαράδεκτο να αποδεκατίζεται, για παράδειγμα, ο κλάδος των ΔΕ Σχεδιαστών- Γραφιστών, υπαλλήλων εξειδικευμένων και απολύτως αναγκαίων για το Έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, αφού χωρίς αυτούς δεν μπορεί να γίνει η σχεδιαστική αποτύπωση των ανασκαφών, μνημείων και ευρημάτων, που αποτελεί προϋπόθεση για την έγκριση των οικοδομικών εργασιών και την παρουσίαση του Αρχαιολογικού Έργου στο κοινό.

Οι επικείμενες απολύσεις σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν την αναδιάρθρωση του Δημόσιου Τομέα, αλλά διαλύουν την Αρχαιολογική Υπηρεσία, η οποία θα είναι πλέον ανίκανη να εξυπηρετεί τους Πολίτες, να εκτελεί μεγάλα αναπτυξιακά έργα και παράλληλα να προστατεύει και να αναδεικνύει τα παγκόσμιου βεληνεκούς μνημεία της χώρας μας.

Τα σχέδια περί “κινητικότητας” είναι στάχτη στα μάτια, αφού σήμερα πετάνε στο δρόμο ΥΕ εργάτες, η πλειονότητα των οποίων προήλθε από μετατάξεις προσωπικού από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αναζωογόνησαν τη δουλειά των Εφορειών Αρχαιοτήτων, ειδικά στην περιφέρεια και τώρα τίθενται εκ νέου σε διαθεσιμότητα.

Οι επόμενες απολύσεις θα έρθουν μέσω του σχεδίου νέου Οργανισμού και θα αφορούν όλους τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Πολιτισμού, με τη διαδικασία της οριζόντιας μοριοδότησης, όπως αυτή έχει επιλεγεί με βάση την ΥΑ Μητσοτάκη.

Είμαστε αποφασισμένοι και ταυτόχρονα υποχρεωμένοι να δώσουμε τη μάχη μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ και του Δημόσιου Τομέα για να μην περάσουν αυτά τα σχέδια, για να ανατραπεί η πολιτική της διάλυσης της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού και κάθε δημόσιου αγαθού.

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ!

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ!

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

 

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: