Πολίτες εν ΔράσειΤη Δευτέρα 18/2/2013 συνεδριάζει το Κεντρικό Συμβούλιο των Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Σε αυτήν την κρίσιμη συνεδρίαση, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι Νοσοκομεία της χώρας (όπως Λήμνου και Ικαρίας) θα εξαιρεθούν των συγχωνεύσεων διατηρώντας τη διοικητική αυτοτέλειά τους. Καμία αναφορά στην Ιεράπετρα δεν έχει γίνει για τις εξαιρέσεις απ’τις συγχωνεύσεις.

Την κρισιμότητα της συνεδρίασης του ΚΕΣΥΠΕ την είχαμε επισημάνει ως δημοτική κίνηση στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 4/2 με θέμα την αποψίλωση των υπηρεσιών στην περιοχή μας.

Η κατάργηση του ΑΦΜ του Νοσοκομείου Ιεράπετρας πριν τη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ καταδεικνύει την πρόθεση του Υπουργείου να μην ικανοποιήσει το αίτημα της περιοχής μας για διοικητική αυτοτέλεια. Αίτημα που υποστηρίχτηκε απ’το λαό της περιοχής και το οποίο ενστερνίστηκε μόλις προσφάτως η Δημοτική Αρχή.

Ο πρώτος που ενημερώθηκε για την κατάργηση του ΑΦΜ ήταν ο κ.Μαρκόπουλος, ως αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου, ο οποίος ως γνωστόν είναι και δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της συμπολίτευσης.

Σε αυτό το σημείο ξεκινάνε τα μεγάλα ερωτήματα:

  • Γιατί η πρώτη αναφορά στην κατάργηση του ΑΦΜ έγινε κατά τη διάρκεια της Ανοιχτής Συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας την Τετάρτη 13/2 και μάλιστα απ’τη σύζυγο του κ. Μαρκόπουλου και όχι έστω απ’τους Αντιδημάρχους που συμμετείχαν; Αν δεν ήταν ενημερωμένοι, ποιος ευθύνεται αν όχι Δήμαρχος και Μαρκόπουλος που αποδεδειγμένα -σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις- ΓΝΩΡΙΖΑΝ;
  • Γιατί δεν ενημέρωσε η Δημοτική Αρχή το λαό της περιοχής εγκαίρως -ενόψει και του μεγάλου Συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/2 – αλλά αποσιώπησε το γεγονός και εν συνεχεία το υποβάθμισε με τη σιγή ιχθύος που επέδειξε;
  • Το σημαντικότερο: γιατί αποσιώπησε η Δημοτική Αρχή την κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ στις 18/2 ενώ αντιθέτως θα έπρεπε να αναδειχθεί ως κρίσιμη ημερομηνία για τη διάσωση του Νοσοκομείου μας;

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Οι παλινωδίες και οι αποσιωπήσεις της Δημοτικής Αρχής παραπέμπουν ξεκάθαρα στις κομματικές εξαρτήσεις της και τη μνημονιακή πολιτική τοποθέτησή της.

Η περιοχή μας αντιμετωπίζει το φάσμα της διάλυσης και του μαρασμού.

Σε αυτές τις συνθήκες εκτάκτου ανάγκης για την τοπική κοινωνία δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά τα φαινόμενα αθεράπευτου φιλοκυβερνητισμού του κ.Αναστασάκη. Οφείλει να πάει με την παραίτησή του ανά χείρας στις όποιες συναντήσεις γίνουν σε θεσμικό επίπεδο.

Ο ίδιος μπορεί να χρωστάει γραμμάτια, ο λαός της περιοχής όμως όχι.

Όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας διαφωνούν με τους χειρισμούς του Δημάρχου, οφείλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους δημοσίως. Οπωσδήποτε ο κ. Μαρκόπουλος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό από Αναπληρωτής Διοικητής.

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή μας αποτυπώνουν την αγωνία και την αγανάκτηση που επικρατεί στην περιοχή μας για την διάλυση που επιβάλει η κυβέρνηση. Αυτή η αγανάκτηση πρέπει, στις κρίσιμες τούτες ώρες που περνάμε, να μετουσιωθεί σε ανυποχώρητο αγώνα με ξεκάθαρους και αταλάντευτους στόχους, κόντρα στις προσπάθειες αποπροσανατολισμού.

Η αγωνιζόμενη κοινωνία, με τις Ανοικτές Συνελεύσεις και την Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας που πλαισιώνεται από φορείς και πολίτες, θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις και θα ακυρώσει τα σχέδια διάλυσης της κοινωνίας μας.

Επιτροπή Τύπου

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: