Δεν είναι Χάρης, είναι Χαριτάκης
η Μαρία Γάλλου

Αγαπητοί μου συμπολίτες, Αγαπητές μου συνδημότισσες και συνδημότες,

Τα τελευταία τέσσερα και πλέον χρόνια είμαι δημοτική σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας και όσοι παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια γνωρίζουν ότι εκτελώ το έργο μου με σοβαρότητα , σταθερότητα , συνέπεια και επιμονή.

Οι τοποθετήσεις, οι παρεμβάσεις , οι προτάσεις και οι ενημερώσεις μου επιδιώκω να είναι πάντα στοιχειοθετημένες και να έχουν πάντα γνώμονα το καλό του δήμου και των συνδημοτών μου χωρίς προσωπικά / επαγγελματικά συμφέροντα η άλλου είδους εξαρτήσεις .

Με, πολλές φορές, βαρύ προσωπικό κόστος έχω δουλέψει σκληρά για να υπερασπιστώ το συμφέρον των συνδημοτών μου , τη δημόσια περιουσία μας , και τα δικαιώματα μας.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις μου για τα δημοτικά.

Οι εκλογές του Οκτώβρη , αυτές οι εκλογές ,είναι ίσως πιο σημαντικές από ποτέ μιας και ο επόμενος εκλεγμένος δήμαρχος θα είναι χωρίς υπερβολή ο «απόλυτος άρχοντας» του τόπου αφού με τον καινούργιο εκλογικό νόμο ( με τον οποίο φυσικά δεν συμφωνώ αλλά είμαι αναγκασμένη να σεβαστώ ) θα καταλάβει 15 από τις 25 έδρες ( χάσαμε 2 )του Δ.Σ αφήνοντας την αντιπολίτευση των τριών άλλων να μοιραστούν μονάχα 10.

Αυτό όπως καταλαβαίνετε θα καθιστά την αντιπολίτευση ανήμπορη πλέον να εμποδίσει τα τυχόν κακώς κείμενα της μελλοντικής αρχής – η τωρινή ως γνωστόν έχει πολλά !

Αντίθετα από ότι ισχύει σήμερα δεν θα υπάρχει πλέον καμία πιθανότητα να εμποδιστούν προτάσεις, που βλάπτουν κατάφωρα το δήμο και τους δημότες, όπως γινόταν μέχρι τώρα από την παρούσα συσπειρωμένη αντιπολίτευση μας.

Πρεπει να γίνει λοιπόν κατανοητό πως αυτή τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη και για ψήφους υποχρέωσης , φιλίας η συγγένειας .

Τα χρόνια της θητείας μου έχω πρωτοστατήσει σε πολλές «μαχες» για να υπερασπιστώ τη δημόσια περιουσία μας ,το δίκαιο των συνδημοτών μου , αλλά και για να απαιτήσω τα δικαιώματα μας που καθημερινά καταπατούνται.

Γνωρίζω συνεπώς πολύ καλά ποιοι ήταν απέναντι μου σε όλους αυτούς τους αγώνες μου και είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να τους στηρίξω !!!

Είναι αυτοί οι ίδιοι ( επικεφαλής και σύμβουλοι ) που τώρα ζητάνε την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας με μεγάλα λόγια προγράμματα και ιδέες για το «καλό σας» ενώ τα τελευταία 4 χρόνια φάνηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και δεν σας υπερασπίστηκαν ουσιαστικά ποτέ!

Είναι αυτοί οι ίδιοι που με πράξεις η με την παράλειψή τους αντί να λειτουργούν προς όφελος ημων έφεραν το δήμο μας στη σημερινή τραγική κατάσταση που όλοι μας βιώνουμε .

Για να γίνω όμως πιο συγκεκριμένη θα αναφέρω μερικά από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα αρχίζοντας από :

ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

-Καθολικό: πρώτη φορά και χωρίς προηγούμενο δήμαρχος εισηγείται άρση καθ όλα νόμιμης απαλλοτρίωσης και μάλιστα υπέρ ιδιώτη !

ΟΛΟΙ του οι σύμβουλοι τότε αντί να συνταχθούν με την αντιπολίτευση και να ψηφίσουν θετικά στην επικαιροποίηση της θρυλικής ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ Χατζηδάκη ( ούτε μια πατουχια γης) ζήτησαν την ΑΝΑΒΟΛΗ ,που εισηγήθηκε ο δήμαρχος τους, για να

« μελετήσουν» δήθεν τα έγγραφα ! Αυτό που τελικά κατάφεραν ήταν ότι ενώ ναι μεν έχουμε την απόφαση που επιθυμούσαμε ως αντιπολίτευση , δεν είναι ΟΜΟΦΩΝΗ και δυστυχώς με αυτήν ,την κατά πλειοψηφία απόφαση, είμαστε τώρα αναγκασμένοι να πορευτούμε στα δικαστήρια που μας έχει κάνει η εταιρία με όποιο κόστος υποστούμε για αυτό . Ποιον εξυπηρέτησε λοιπόν η στάση τους;;

Αυτοί που τώρα ζητούν θώκους , αυτοί οι ίδιοι απεμπολήσαν αψήφιστα το δημόσιο συμφέρον υπέρ του ιδιωτικού !

Το τραγικότερο όμως ίσως είναι ότι παρ όλο που έχει περάσει ενάμιση χρόνος από τότε οι σύμβουλοι αυτοί ποτέ δεν μας ενημέρωσαν αν και πότε κατάφεραν να «μελετήσουν» τα έγγραφα έτσι ώστε να ξαναφέρουν οι ίδιοι πλέον το θέμα στο Δ.Σ και να υπάρξει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση με την οποία θα πάμε στα δικαστήρια και να υπερασπιστούμε δυναμικά την ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ !

Όσο για τα δικαστήρια πρέπει να γνωρίζετε ότι αν δεν ήταν η άγρυπνη σύμβουλος του λιμενικού ταμείου Κα Ρουκουνακη που ανακάλυψε το Μάιο του 22 το «χαμένο» έγγραφο – ένα από τα πολλά «χαμένα» της παρούσας δημοτικής αρχής- θα είχαμε ήδη δικαστεί ερήμην και όλα θα είχαν τελειώσει !

-Χερσαία Ζώνη Λιμένα :

«Επανακαθορισμό» το ονόμασαν, -ουσιαστική μείωση ήταν- όταν το έφεραν 8 μήνες μετά το καθολικό προς ψήφιση στο Δ.Σ. για να καταφέρουν με διαφορετικό τρόπο αυτό που μεθοδεύαν. Δυστυχώς όμως και τότε οι ίδιοι σύμβουλοι πάλι αδιάβαστοι μάλλον ήταν γιατί όσοι δεν ψήφισαν ναι ,όπως συνηθίζουν , είπαν ένα δειλό παρών ( είναι δυνατόν να μην είχαν άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα; )και ένας μάλιστα από αυτούς κατέθεσε-πρώτη φορά!-πρόταση με ελάχιστες βέβαια διάφορες από την εισήγηση του δημάρχου του , την οποία ψήφισε μονάχα ο ίδιος!

Αν περνούσε η πρόταση τους θα χάναμε όχι μόνο το καθολικό αλλά και τις χρήσεις παραλίας στο Αμμουδι όπως και της Κιτροπλατείας !

Έτσι υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα μας;;

Δηλώνοντας «παρόντες» και «παρούσες» και ελάχιστα για τα μάτια του κόσμου διαφοροποιούμενοι από την δημαρχιακή γραμμή;;

Οι ίδιοι οσφυοκάμπτες που τώρα μας μιλάνε για «εμπειρία» μήπως η μόνη εμπειρία που έχουν αποκτήσει είναι να λένε yes sir ?

-Καταπατήσεις Πλάκα / Τσιφλίκι : καταπατήσεις δρόμων παράλιων και γενικά δημοσίου χώρου

Τι ψήφιζαν και εδώ οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής ;;

Αυτοί οι ίδιοι που τώρα ζητούν την ψήφο σας για να σας εκπροσωπήσουν , με τη δίκη τους ψήφο είναι υπεύθυνοι για την στάση ανοχής που έχει η δημοτική αρχή απέναντι στις καταπατήσεις

Αυτοί είναι συνένοχοι με την ψήφο τους σε πάσης φύσεως αρπαγές !

Για όλα τα παραπάνω αλλά και πολλά αλλά στα οποία θα αναφερθώ σύντομα αποφάσισα να συστρατευτω με το Μανώλη Μενεγακη σε μια ομάδα με συναγωνιστές μου αυτά τα 4 χρόνια αλλά και νέους υποψήφιους που έχουν την ίδια στάση και πιστεύουν όπως εγώ στον ενεργό πολίτη και στο ότι το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προασπίζεται από ΟΛΟΥΣ , για εμάς , για τα παιδιά μας , και για τις μελλοντικές γενιές !!

Απαραίτητο λοιπόν είναι αυτοί που θα πάρουν την εντολή μας στις 8/10/23 να είναι ικανοί , ακέραιοι όπως ο Μανώλης ο Μενεγάκης αλλά και διατεθειμένοι να υπερασπιστούν με κάθε κόστος τα δικαίωμα μας και όχι αυτοί που με τις «συνεργασίες» και την πειθήνια στάση τους μας έχουν αποδείξει «στην πράξη» το αντίθετο !

Με εκτίμηση

Μαρία Ναυσικά Γάλλου

Print Friendly, PDF & Email

Από giorgos

Αρέσει σε %d bloggers: