Ε.Ε.Κ.Ε.Το Υπουργείο Ανάπτυξης παρά τις αντιδράσεις εμπόρων, εμποροϋπαλλήλων και καταναλωτών εμμένει, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, στη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Το μέτρο είναι λάθος, διότι:

Ζημιώνει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες μη μπορώντας να ανταποκριθούν στο κόστος της κυριακάτικης λειτουργίας τους θα οδηγηθούν γρηγορότερα στο κλείσιμο.

Ζημιώνει τους εργαζόμενους των καταστημάτων, των οποίων διαλύει την οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή, ενώ θεωρείται βέβαιη και η καταστρατήγηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ζημιώνει τους καταναλωτές, αφού το αυξημένο λειτουργικό κόστος των Κυριακών θα μετακυλύετε στις τιμές πώλησης των προϊόντων και υπηρεσιών.

Εν τέλει, ωφελεί αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, τους μεγαλέμπορους και τα εμπορικά κέντρα, οι οποίοι αντέχουν το αυξημένο οικονομικό κόστος της λειτουργίας τους τις Κυριακές.

Ακόμα και εάν τα καταστήματα είναι ανοικτά 365 ημέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, οι καταναλωτές δεν έχουμε χρήμα, όχι χρόνο!

 

Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας

Ιουλιανού 28, 104 33 Αθήνα

Τηλ. 210 88 17 730

Φαξ 210 88 17 784

E-mail info@eeke.gr

www.eeke.gr

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: