μαγγάλιΠριν 9 μήνες, στην οδό Παπαζαχαρίου στην Φιλιππούπολη της Λάρισας, 2 φοιτητές του ΤΕΙ έχασαν τη ζωή τους και 3 χαροπάλεψαν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα.

Στις 2/12/2013, ένα 13χρονο κορίτσι στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης, έχασε τη ζωή του από το μαγκάλι με το οποίο προσπαθούσε να ζεσταθεί στο σπίτι, δίχως ρεύμα, που έμενε με την άνεργη μητέρα του.

Σήμερα, λίγο μετά 4 τα ξημερώματα σε μονοκατοικία στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, ένα ζευγάρι μαζί με το ανήλικο παιδί τους και τη γιαγιά κινδύνεψαν να καούν στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν, καθώς δεν είχαν ρεύμα. Το σπίτι τους κάηκε ολοσχερώς.

Τα μαζικά μέσα προπαγάνδας, αφού «λυπήθηκαν» πολύ για το θλιβερό γεγονός, γρήγορα-γρήγορα πήγαν στις «σκληρές διαπραγματεύσεις» της συγκυβέρνησης με την τρόικα, στον Άδωνη, στον Αρβανιτόπουλο, στην «ανάπτυξη» που έρχεται, στα παραπολιτικά, κλπ.

Σε προκλητικά επικοινωνιακά κόλπα επιδίδεται και η διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η τιμολογιακή της πολιτική διαπνέεται από «κοινωνική ευαισθησία» και ας έχουν αυξήσει τους λογαριασμούς πάνω από 50% την τελευταία 5ετία και ας χρεώνει Στα σχολεία το ρεύμα όσο έναν ιδιώτη και σίγουρα ακριβότερα από ότι στις βιομηχανίες! Η κατάσταση αυτή θα οξυνθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση των σχεδίων για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που επεξεργάζεται η συγκυβέρνηση.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΜΑΥΡΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ!

Ανάμεσα στους καπνούς της δυστυχίας, ακόμα πιο θανατηφόρο είναι το μονοξείδιο που η συγκυβέρνηση, οι ντόπιοι και ξένοι συνεργάτες της, διαχέουν στην ελληνική οικογένεια. Δεν φταίει η ΜΑΥΡΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ, αλλά η πολιτική τους που μετατρέπονται τα σπίτια σε νεκροθαλάμους. Είναι η ίδια πολιτική που απολύει χιλιάδες, αβγαταίνει την ανεργία, μαζικοποιεί την μετανάστευση, ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας, σακατεύει την υγεία, διαλύει την παιδεία, ληστεύει τα ασφαλιστικά ταμεία, δημεύει τα σπίτια, αρπάζει τα χωράφια, δέρνει και τυλίγει σε κόλλες χαρτιού διαδηλωτές, ποινικοποιεί όλες τις απεργίες, αβαντάρει τους εφοπλιστές, αναστενάζει για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι τράπεζες «μας», κλπ.

Ο Προϋπολογισμός, δε, που κατατέθηκε και ψηφίζεται σε λίγες μέρες χώνει πιο βαθιά στην κρίση το δημόσιο αγαθό της παιδείας, δεν προβλέπει ούτε ένα κομμάτι ψωμί για τα παιδιά που λιμοκτονούν στα σχολεία, για τους άνεργους γονείς που δεν μπορούν να κάνουν ούτε εμβόλιο στα παιδιά τους, για τις πολύτεκνες – μονογονεϊκές οικογένειες, τους αναπήρους που δεν έχουν ρεύμα… ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥΣ!

ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ:

– να οργανώσουμε ενώσεις και ομοσπονδίες τα δικά μας δίκτυα αλληλεγγύης, ως ίσοι προς ίσους, χωρίς φθηνές φιλανθρωπίες, με τα σωματεία και τις επιτροπές αγώνα σε κάθε γειτονιά,

– να γίνει ο κάθε σύλλογος αποκούμπι για τις πιο ταλαιπωρημένες οικογένειες, να διεκδικήσει το δικαίωμα στην σίτιση, την μεταφορά, το βιβλίο, την εκδρομή για όλα τα παιδιά,

– κάθε εκπαιδευτικός να στρέψει ακόμη πιο επίμονα την προσοχή του στους μαθητές του και «δει» έγκαιρα τις συνθήκες στις οποίες ζουν,

– να φουντώσει η διεκδίκηση και ο αγώνας για όσα έχουμε δικαίωμα, απέναντι σε όλους όσοι υλοποιούν αυτή την βάρβαρη πολιτική.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΕΟΣ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΩΣ ΕΚΠΑΙΔΥΕΤΙΚΟΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: