Makri_Gialos_oxi_diamelismosΑναφέρομαι στο τουριστικό παραλιακό θέρετρο που έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό με το όνομα “Μακρύ-Γιαλός” και αριθμεί περίπου 1.300 μόνιμους κατοίκους, δύο μεγάλα ξενοδοχεία και δεκάδες μικρότερες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων (περίπου συνολικά 4.000 κλίνες) και άλλων επιχειρήσεων.
Το οποίο χωριό δεν υφίσταται σε κανένα κατάλογο ή χάρτη του επίσημου Ελληνικού κράτους. Έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 40 χρόνια από κατοίκους των γύρω ορεινών κοινοτήτων.
Ένα χωριό που έχει κτισθεί κατά μήκος της ομώνυμης παραλίας, έχει δε κατοικηθεί ανάμικτα κυρίως με πρώην κατοίκους του Αγίου Στεφάνου και των Πεύκων (που τώρα διχοτομούνται) και έχει αναπτυχθεί ενωμένο με κύρια ασχολία των κατοίκων του τον τουρισμό και την γεωργία.

Με ένα Νηπιαγωγείο, ένα Δημοτικό Σχολείο, ένα Γυμνάσιο, ένα Λύκειο, μία ενορία, ένα παπά, ένα αγροτικό γιατρό, κοινό επαγγελματικό σύλλογο, κοινό σύλλογο ξενοδόχων, κοινό σύλλογο Αλιέων, κοινά Δημοτικά δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης κλπ.
Αυτόν τον οικισμό που η φύση και οι κοινές αγωνίες των κατοίκων του ένωνε για δεκαετίες, ήλθαν οι ανεγκέφαλοι κομματάρχες και άλλοι παρατρεχάμενοι της Σητείας να τον διαμελίσουν, ακολουθώντας το δόγμα “διαίρει και βασίλευε”, με μόνο όφελος τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Όσο για τα μικρά ορεινά χωριά του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού, που φαίνονται μόνο στους εκλογικούς καταλόγους,  σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί από τους ημεδαπούς κατοίκους τους και τώρα κατοικούνται στην πλειονότητα από αλλοδαπούς Ευρωπαίους, πού έχουν αγοράσει την πλειονότητα των εγκαταλελειμμένων κατοικιών και δεν έχουν εκλογικά δικαιώματα.
Κανένας Δημοκράτης κομματάρχης δεν ζήτησε την γνώμη τους; για το που θέλουν να υπάγονται.
Το έγγραφο με το διάταγμα (που εν μέσω του 10ημερου της ακυβερνησίας κατόρθωσαν οι Σητειακοί κομματάρχες του ΠαΣοΚ να προωθήσουν υπογείως προς υπογραφή χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο, χωρίς κανένα  Δημοψήφισμα), στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρέπει να ακυρωθεί. Όσα αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο είναι ψευδή, επινοήσεις αυτών που μοίρασαν τον πρώην Δήμο του Μακρύ Γιαλού σαν προίκα στους κομματάρχες φίλους τους Δημάρχους της Ιεράπετρας και της Σητείας, χωρίς ποτέ να γίνει κανένα δημοψήφισμα.
Οι αεριτζήδες πολιτικοί της Σητείας, ενώ έχουν χρέος να παραμερίζουν τις διάφορες εγωιστικές απαιτήσεις των τοπικών κομματαρχών, αυτοί σπέρνουν διχόνοιες, γίνονται πρωτεργάτες της διχοτόμησης και του κατακερματισμού του καθιερωμένου εδώ και δεκαετίες δημοφιλούς τουριστικού παραθεριστικού χωριού.
Η διχοτόμηση θα επιφέρει αναστάτωση, έχθρες, διχόνοιες και τεράστια έξοδα στο κράτος και στους Δημότες αυτού του χωριού. Θα πρέπει να μοιρασθούν οι πηγές νερού, τα δίκτυα και τα άλλα δημόσια κτήρια (σχολεία, ιατρεία κλπ.). Θα αναγκάσει επίσης πολλούς Δημότες μας να κάνουν μεταδημότευση, χωρίς να το επιθυμούν ή να το έχουν επιλέξει.Και σε τελική ανάλυση το που θα ανήκει ο Μακρύ-Γιαλός είναι θέμα που αφορά τους μόνιμους κατοίκους του, οι οποίοι θα πρέπει να επιλέξουν με Δημοψήφισμα, και όχι τους κομματάρχες και τους άλλους παρατρεχάμενους της Σητείας.

 

Ντροπή σε όσους εργάσθηκαν για τον διαμελισμό του χωριού μας.
ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΘΕΡΕΤΡΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥ-ΓΙΑΛΟΥ
(εν μέσω οικονομικής κρίσης και τόσων άλλων προβλημάτων)
ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΘΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΟΝ,
ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΧΟΤΟΜΗΜΕΝΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΔΥΟ ΔΗΜΩΝ.

Όσοι το αγνοούν αυτό, δεν θέλουν το κοινό συμφέρον, αλλά το ατομικό τους.
Αυτοί οι πολιτικοί μας, μας κάνουν ρεζίλι διεθνώς. Πως θα προβληθεί το χωριό μας στο μέλλον στις τουριστικές αγορές ; Ως Μακρύ-Γιαλός Ιεράπετρας ή ως Μακρύ-Γιαλός Σητείας;
Για τα παραπάνω καταγγέλλω όλους τους Πολιτικούς και λοιπούς κομματάρχες της περιοχής, ως ανίκανους, ανεγκέφαλους, αλήτες, δημόσιους κινδύνους. Ως η πηγή της διαφθοράς και της αυθαιρεσίας του Ελληνικού κράτους. {jcomments on}

 

ΝΤΡΟΠΗΣ  ΤΟΥΣ αν έχουν φιλότιμο.

ΑΙΣΧΟΣ, ΑΙΣΧΟΣ

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: