Ιεράπετρα Γρα ΛυγιάΑλλο ένα περιστατικό απώλειας ανθρώπινης ζωής καταγράφεται στο δρόμο που ενώνει την Ιεράπετρα με τη Γρα Λυγια……. Άλλο μια ζωή χάνεται στο “βωμό της ασφάλτου”, θα πει ο ένας, στο “βωμό του Μολώχ της ασφάλτου” ο άλλος, η κακιά η ώρα…..δικαιολογίες, πολλές. Επί της ουσίας όμως κανείς δεν κάνει τίποτα!

Πρωί, Δευτέρας (30/9), ένας εργάτης καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας την ώρα της δουλειάς του, παρασύρεται απο οδηγό που κινούνταν με ταχύτητα και τραυματίζεται θανάσιμα. Ο οδηγός ισχυρίζεται ότι είχε τον ήλιο κόντρα και δεν τον είδε!

Ναι! ο δρόμος λόγω της ευθείας του, αλλά και του τρόπου κατασκευής δεν είναι ότι καλύτερο για το μέγεθος της κίνησης που δέχεται. Τα φανάρια που υπάρχουν δεν δούλεψαν ποτέ. Ο ήλιος πρωί  – πρωί ή κατά το ηλιοβασίλεμα είναι κόντρα και τυφλώνει………αλλά……….

…….μόνος του ο δρόμος, ή το αυτοκίνητο παρκαρισμένο….δεν σκοτώνουν.

Σκοτώνει η κακή μας λογική, το κακό μας συνήθειο να τρέχουμε υπερβολικά, πολύ πάνω από το όποιο όριο, να μην προσέχουμε, να μην σεβόμαστε τον απέναντι μας οδηγό ή πεζό.

Χρόνια, φωνάζουμε ή γράφουμε ότι η συμπεριφορά στο δρόμο θα πρέπει να διδάσκεται από το δημοτικό. Μέχρι όμως να αποδώσει το μέτρο θα περάσουν χρόνια και το ερώτημα είναι: τώρα τι κάνουμε; όταν κάθε χρόνο ξεκληρίζεται ένα χωριό και πολλές χιλιάδες άνθρωποι καταλήγουν παραπληγικοί σε αναπηρικές πολυθρόνες;

Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος: Προκάλεσες θανατηφόρο ατύχημα επειδή “δεν έβλεπες” παρ’ όλα αυτά όμως έτρεχες πάνω από το όριο; αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για κάποια χρόνια και αν συλληφθείς να οδηγάς, πάς φυλακή για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση… με αντίστοιχες προβλέψεις για αντίστοιχης βαρύτητας αδικήματα στο δρόμο. Συλλαμβάνεσαι πάνω από μία φορά, να έχεις ξεπεράσει το όριο ταχύτητας σε κάποιο δρόμο; αφαίρεση διπλώματος……ή ένα εξωντοτικό πρόστιμο. Θυμάστε πόσο πόνεσε πριν μερικά χρόνια η ακινητοποίηση του οχήματος σε περίπτωση μέθης;

ο Δήμος Ιεράπετρας έδωσε στη δημοσιότητα τη παρακάτω ανακοίνωση:

Το τραγικό συμβάν του θανάσιμου τραυματισμού υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου, το οποίο συνέβη κατά την ώρα άσκησης των καθηκόντων του, βύθισε στο πένθος την κοινωνία της Ιεράπετρας.

Η Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, οι εργαζόμενοι του Δήμου, σύσσωμος ο Δήμος Ιεράπετρας, εκφράζουμε την θλίψη και την οδύνη που μας διακατέχει όλους για τον άδικο χαμό του συνεργάτη μας. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ο Δήμαρχος

Σήφης Αναστασάκης

εφ’ όσον είναι ο δεύτερος εργάτης καθαριότητας που χάνεται σε τροχαίο στην Ιεράπετρα τα τελευταία χρόνια και ο πολλοστός συνάνθρωπος που χάνει τη ζωή του στους δρόμους της περιοχής, θα περιμέναμε από τη πλευρά του δήμου και του δημάρχου μια έστω υπόσχεση ότι θα μεριμνήσουν για να μειωθούν τα θύματα της ασφάλτου, στο μέρος του αναλογεί στο δήμο. Όμως τίποτα……….

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: