Δημαρχείο ΙεράπετραςΓια μια ακόμη φορά η Δημοτική Μειοψηφία της Ιεράπετρας, αποδεικνύει την εμμονή της σε ιδεοληψίες και την επιμονή της να δημιουργεί εντυπώσεις και να τρομοκρατεί τους πολίτες.

Χρησιμοποιώντας ένα πρόβλημα που αφορά στην τήρηση της αναγκαίας και νόμιμης διαδικασίας με βάση τα ισχύοντα στους Δήμους για τη διενέργεια προμηθειών,  το αναδεικνύει σε μείζον πολιτικό θέμα που σχετίζεται με τον Καλλικράτη ενώ δεν αποτελεί πρόβλεψη του τελευταίου νόμου της Αυτοδιοίκησης.

Προσπαθούν δηλαδή να εκμεταλλευτούν την αγωνία των γονέων, που ευτυχώς δεν τους παρακολουθούν, εκμεταλλευόμενοι την περιστασιακή και για λόγους τυπικούς εξέλιξη της διαδικασίας που αφορά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων προμηθειών.

Να σημειωθεί πως ήδη έχουν αναδειχθεί προμηθευτές για τα είδη παντοπωλείου και ανθοπωλείου και εκκρεμεί η επιλογή προμηθευτή κρέατος, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί διότι όσοι έχουν ενδιαφερθεί δεν είχαν τα τυπικά στοιχεία που απαιτεί ο νόμος. (φορολογική ενημερότητα κλπ).

Συνεπώς η σύνδεση του θέματος με τον Καλλικράτη είναι τελείως άστοχη και εξωπραγματική. Οι παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν υπό το καθεστώς του Καλλικράτη δύο χρόνια και τέτοιο θέμα δεν έχει υπάρξει διότι δεν συνδέεται με τις προμήθειες που αφορούν ΝΠΔΔ.

Επιπλέον, δεν είναι θέμα ούτε ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής, ούτε αδιαφορίας των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς ή στις υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται και το έχουν αποδείξει με τη στάση τους, υπερβαίνοντας τα συνηθισμένα υπαλληλικά καθήκοντα για να εκπληρώσουν σχετικές υποχρεώσεις. Δεν είναι δε τυχαίο, πως οι υπάλληλοι του Δήμοι οι οποίοι διεκπεραιώνουν τις σχετικές διαδικασίες είναι μητέρες παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς, αλλά δεν υπολείπονται σε ενδιαφέρον από τους Δημοτικούς Συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι αποβλέπουν μόνο στη δημιουργία θορύβου και εντυπώσεων, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε άλλη συμβολή στη λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Σε ότι αφορά τη σύνδεση των τροφίμων με το αυτοκίνητο του Δήμου ή με άλλα θέματα, δείχνουν για μια ακόμα φορά την έλλειψη ουσιαστικών επιχειρημάτων αντιπολίτευσης εκ μέρους της Δημοτικής Μειοψηφίας, η οποία επιδιώκει τις φτηνές και πρόσκαιρες εντυπώσεις, διότι γνωρίζουν πως το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για όλες τις μετακινήσεις του Δημάρχου αλλά και του προσωπικού για υπηρεσιακούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μας απαντήσουν ποιος Δήμαρχος, σε όποια παράταξη κι αν ανήκει, δεν χρησιμοποιεί Δημοτικό αυτοκίνητο για τις υπηρεσιακές ανάγκες όπου απαιτείται ή ποιος βουλευτής της παράταξης τους έχει παραιτηθεί του σχετικού δικαιώματος του; Καλό είναι να ασχοληθούν με τα σοβαρά θέματα κι αν δεν έχουν κάτι ουσιαστικό να συνεισφέρουν, ας πάψουν να εκμεταλλεύονται θέματα που δεν προσφέρονται, δυσφημώντας τους παιδικούς σταθμούς και στην ουσία προσπαθώντας να οδηγήσουν τους γονείς στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς όταν λένε πως στους Δημοτικούς τα παιδιά υποσιτίζονται και πεινούν.
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: