επιδότησηΣυνάδελφε αγρότη, αγρότισσα, συμπολίτη και συμπολίτισσα καταγγέλλουμε την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Σητείας για την απαράδεκτη τακτική δέσμευσης της Ενιαίας Ενίσχυσης 2013 από τους φτωχούς αγρότες της περιοχής μας. Την ώρα που ο ελληνικός λαός μαστίζεται από την φτώχεια, την ανεργία, την υπερφορολόγηση (των αγροτεμαχίων πρόσφατα), η δημοτική αρχή βάζει χέρι και δεσμεύει σε 347 συμπολίτες μας αγρότες και μη, τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους σε Παγκρήτια και Αγροτική (Πειραιώς) Τράπεζα. Γνωρίζει πολύ καλά η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος Σητείας ότι σε αυτούς τους λογαριασμούς μπαίνουν κατά κανόνα οι επιδοτήσεις των αγροτών και ότι η δέσμευση τους απαγορεύεται, είναι παράνομη. Το ποσό της επιδότησης το δικαιούμαστε στο ακέραιο εμείς οι αγρότες ακριβώς για να μπορούμε να παράγουμε αλλά και να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο Δήμος παίζει το ρόλο που του έχει ανατεθεί να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης και ως παράλληλος τοπικός φοροεισπραχτικός μηχανισμός να λεηλατεί το λαϊκό εισόδημα. Οι λογικές του «αναγκαίου κακού», της πολιτικής που «δεν μας εκφράζει, αλλά πρέπει να την υλοποιήσουμε» είναι κούφια λόγια αφού αυτή η αντιλαϊκή πολιτική τελικά εφαρμόζεται και το υποκριτικό «χτύπημα στη πλάτη» δεν μας λέει τίποτα.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ειδικά την φετινή χρονιά δεν θα υπάρχει καθόλου εισόδημα και η πλειοψηφία των αγροτών δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει, απαιτούμε από την δημοτική αρχή και το Δήμαρχο Σητείας να πάρει πίσω το μέτρο, ΑΜΕΣΑ. Καλούμε το Σητειακό λαό να μην αποδεχθεί ούτε στη συνείδηση του ούτε στην πράξη αυτή την κατάσταση γιατί σήμερα είναι οι επιδοτήσεις και αύριο θα είναι τα σπίτια μας.

Αγροτικός Σύλλογος Σητείας «Ίτανος»

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: