Κατερίνα ΓουλιέλμουΑπάντηση της Κατερίνας Γουλιέλμου εκπαιδευτικού, δημοτικής συμβούλου και υπεύθυνης Ευρωπαϊκού προγράμματος Leonardo Da Vinci, στην επιστολή του κ. Εμμανουήλ Κοντογιαννάκη, διευθυντή του Δημ. Σχολείου Παλαικάστρου, για το δημοσίευμά του σχετικά με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και το «ευχαριστώ».

Αγαπητέ συνάδελφε,

μόλις ενημερώθηκα από την εφημερίδα «Νέα Επαρχία» την επιστολή σας που δώσατε στα ΜΜΕ με θέμα «Το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης…», που περιέχει και νύξεις για το ευχαριστήριο που απηύθυνα, σε όσους βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή της επίσκεψης των Ευρωπαϊκών Σχολείων στη Σητεία.

Διαβάζοντας λοιπόν το κείμενό σας, από τη μια ευχαριστήθηκα πολύ, γιατί επιβεβαιώσατε τη γνώμη που έχω για εσάς και το Σχολείο του Παλαικάστρου (συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, διακρίσεις κ.λπ), από την άλλη προβληματίστηκα πάρα πολύ, γιατί σύμφωνα με τα γραπτά σας, σάς όφειλα ένα «ευχαριστώ», αφού όπως λέτε «ένα πολιτικό πρόσωπο πρέπει να τολμά ένα ευχαριστώ σ’ αυτόν που έφερε το πρόγραμμα στον ΔΟΚΑΣ…».

Αμέσως επικοινώνησα με τον κ. Βαγγέλη Περάκη, υπάλληλο του δήμου Σητείας, για να μάθω λεπτομέρειες, αφού σαν ΔΟΚΑΣ από αυτόν είχαμε ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που είχε αναλάβει σαν εταίρος ο δήμος Σητείας. Όταν κλήθηκα να υλοποιήσω το πρόγραμμα αυτό, πληροφορήθηκα πως συμμετείχε και το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου, που είχε εμπειρία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

Όπως, λοιπόν, με ενημέρωσε ο κ. Περάκης, εσείς είχατε προτείνει το πρόγραμμα στον ΔΟΚΑΣ και είχατε όντως ετοιμάσει τα απαραίτητα αρχικά έγγραφα. Πιθανόν να είχατε μεσολαβήσει με τις γνωριμίες και την εμπειρία σας και για την έγκριση του προγράμματος, και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Όμως, όπως και εσείς ο ίδιος αναγνωρίζετε στην επιστολή σας, «από τον μακροσκελέστατο κατάλογο αυτών που συνετέλεσαν στην επιτυχή φιλοξενία…» το ευχαριστήριο που δημοσίευσα, αφορούσε αποκλειστικά και μόνο όλους εκείνους που βοήθησαν εθελοντικά στην τρίμηνη προετοιμασία της παραμονής των ευρωπαϊκών Σχολείων στη Σητεία, στην οποία δεν συμμετείχατε καθόλου, αφού το Σχολείο σας δεν μπορούσε τελικά να συμμετέχει (το μάθαμε στο πρώτο ταξίδι στην Ισπανία). Και δεν μπορούσε να συμμετέχει, γιατί απευθυνόταν σε μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων και φοιτητές και όχι σε μαθητές Δημοτικών Σχολείων.

Να ξέρετε κύριε Κοντογιαννάκη, όπως το ξέρουν και όσοι με γνωρίζουν αληθινά, πως, λόγω του χαρακτήρα μου, το «ευχαριστώ» βγαίνει αβίαστα και εύκολα από την ψυχή μου. Όσο για το «πολιτικό πρόσωπο» όπως με ονομάζετε, είμαι εκπαιδευτικός και παρά την τριετή συμμετοχή μου στα κοινά, ευτυχώς δεν έγινα πολιτικός! Ούτε ήμουν, ούτε είμαι και ούτε θα γίνω ποτέ πολιτικός. Εξάλλου δεν έχω σκοπό να ανακατευτώ με τα κοινά ξανά και κάτι τέτοιες αναφορές, όπως αυτές στο δικό σας δημοσίευμα, απλά επιβεβαιώνουν την απόφασή μου.

Νομίζω όμως, πως ένας άνθρωπος όπως εσείς, που «από διάθεση προσφοράς και μόνο» -όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε στο δημοσίευμά σας- προτείνατε στον ΔΟΚΑΣ την υλοποίηση του προγράμματος, δεν θα έπρεπε να παραπονιέται για την έλλειψη του ονόματός του από μια πολυπληθή λίστα με «ευχαριστώ», αφού δεν βοήθησε σε κάτι από αυτά που αναφέρονται στη λίστα.

Σας εκφράζουμε λοιπόν και δημόσια το «ευχαριστώ» για την αρχική συμβολή σας στο πρόγραμμα. Με την ευκαιρία αυτή, ευχαριστούμε και τους υπαλλήλους του ΔΟΚΑΣ για την αμέριστη βοήθειά τους στην απίστευτη γραφειοκρατική εργασία, που οι ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος διαρκώς απαιτούν, προκειμένου να συνεχίζεται η υλοποίησή του!

Κατερίνα Γουλιέλμου

Εκπαιδευτικός ΕΑΕ

και υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος Leonardo Da Vinci

Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: