ImageΕίναι απαίτηση χρόνων, όσων έχουν σώας τας φρένας, αλλά δεν ικανοποιείται. Να κλείσουν όσες προσβάσεις έχουν ανοιχτεί σε όλο το μήκος της Εθνικής Οδού, συνήθως παράνομα, για α εξυπηρετηθούν από επιχειρήσεις μέχρι σπίτια. Έτσι η απόφαση τις τελευταίες μέρες της Δ.Ε.Σ.Ε., να κλείσει κάποια σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, προκάλεσε αντιδράσεις.

Βέβαια αυτό ήταν απόρροια εγγράφου της Αστυνομική Διεύθυνσης Λασιθίου σε μια προσπάθεια να πάψουν να σκοτώνονται τζάμπα άνθρωποι στο βωμό της εξυπηρέτησης κάποιων συμφερόντων.

Έτσι και έγινε.

Μπήκαν τα εμπόδια προσπέλασης προς διάφορα σημεία και προς δόξαν όλων μας, άρχισαν τα συνήθη παρατράγουδα, για μονόπλευρες αποφάσεις, χωρίς προειδοποίηση, ακόμα και για πολιτικές σκοπιμότητες.

Ουδείς όμως σκέπτεται ότι στο κομμάτι της Εθνικής Οδού από την Αμμουδάρα, μέχρι το άνοιγμα προς Λακώνια έχουν τραυματιστεί τον τελευταίο χρόνο περί τα 15 άτομα και έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον δύο.

Για το άνοιγμα δε από την Εθνική Οδό προς Λακώνια, είχαμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ότι η κίνηση θα αυξηθεί αι άρα το συγκεκριμένο σημείο απαιτεί μελέτη και κατασκευή κόμβου αφού τα ΤΕΙ μεταφέρονται ήδη στα νέα κτίρια. Απάντηση δεν πήραμε, τίποτα δεν έγινε, η Δ.Ε.Σ.Ε., έκλεισε τη διάβαση.

Εθνική Οδός σημαίνει ελάχιστα σημεία πρόσβασης και μόνο με εγκεκριμένη οδική σύνδεση και όχι ότι καπνίσει σε κάθε έναν που χτίζει, με άδεια ή χωρίς.
Πρέπει να είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν οι οδηγοί έχουν μόνιμα στραμμένα τα βλέμματα τους στις άκρες μη τυχόν και πεταχτεί κάποιος στη μέση, από παράνομη δίοδο.

Η Δ.Ε.Σ.Ε., καλώς έπραξε. Θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είχε κλείσει όλες τις προσβάσεις.

Δεν νοείται Οδικός ¶ξονας, με τέτοια χάλια.

Διότι είναι απαράδεκτη η λογική, «ο θάνατος σου…..το συμφέρον μου»

Γιώργος Τουτοδάκης

Η Τοπική Επιτροπή Αγίου Νικολάου της Νέας Δημοκρατίας, για το συγκεκριμένο θέμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

Απαράδεκτη η ενέργεια του κλεισίματος των προσβάσεων στην Ε.Ο.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια για κλείσιμο των προσβάσεων στην εθνική οδό. Όχι βέβαια γιατί δεν υπάρχει πράγματι πρόβλημα στην περιοχή, αλλά γιατί ο χρόνος που επιλέχθηκε δίνει κάθε δικαίωμα σχολιασμού των σκοπιμοτήτων που μπορεί να εξυπηρετεί.
Πληροφορηθήκαμε δε, ότι καμία ενημέρωση προς την Δημοτική Αρχή υπήρξε πριν τις σχετικές ενέργειες.
Η ΔΕΣΕ εδώ και χρόνια γνωρίζει το πρόβλημα. Όπως γνωρίζει πολύ καλά και τις ανάγκες που εξυπηρετού οι συγκεκριμένες προσβάσεις και κανείς δεν προχώρησε στις απαιτούμενες κυκλοφοριακές συνδέσεις ώστε να αντιμετωπιστεί σωστά το πρόβλημα.
Όταν σε άλλους νομούς μιλάνε σήμερα για νότιους και κάθετους άξονες, εδώ δεν έχουμε αξιωθεί ακόμα να έχουμε ένα αξιόπιστο βόρειο.
Αστυνομία και ΔΕΣΕ αλληλοκατηγορούνται για την ευθύνη.
Ήταν ή όχι γνωστό ότι θα υπήρχαν αντιδράσεις και σοβαρά προβλήματα από αυτή την ενέργεια;
Ποια υπηρεσία είχε την πρωτοβουλία για να ανοίξει το θέμα και αν υπήρχε προβληματισμός γιατί δεν ελήφθη υπόψιν;
Πληροφορούμαστε την πρόθεση να κλείσουν και άλλες προσβάσεις, όπως στην περιοχή Βαθύ.

Τα σχετικά έγγραφα, μπορούν να αποκαλύψουν το παρασκήνιο. Ελπίζουμε να επικρατήσει η λογική και να βρεθεί λύση, ώστε να μην αναγκαστούμε να διερευνήσουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την απόφαση και που αποσκοπούν…

Γραφείο τύπου Τ.Ε.

Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: