Ιωάννης Πλακιωτάκης Κύριοι της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκα ειλικρινά μετά την ανάγνωση του μεγαλόσχημου δελτίου τύπου σας για τον προϋπολογισμό, αν θα έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω μαζί σας. Διότι προφανώς ή δεν ξέρετε γιατί μιλάτε ή καταφεύγετε σε ασύστολα ψεύδη προκειμένου να παραπλανήσετε τους πολίτες. Ειλικρινά και στη μία και στην άλλη περίπτωση λυπούμαι πολύ. Αφού όμως ζητάτε απαντήσεις θα τις πάρετε.

 
Δε σας έμαθαν στο σχολείο ότι δε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα; Πως είναι δυνατόν λοιπόν να συγκρίνεται τον προϋπολογισμό με τις δαπάνες; Ισχυρίζεστε ότι ο Νομός Λασιθίου το 2006 πήρε 8.991.323 ευρώ ενώ το 2007 θα λάβει 2.883.800 ευρώ, Πλανάστε κύριοι, πλανάστε οικτρά. Το 2.883.800 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός και αντιστοιχεί στο 2.878.900 ευρώ που ήταν το νούμερο του περσινού προϋπολογισμού.
 
Το άλλο νούμερο που επικαλείστε, το 8.991.323 είναι η διαμόρφωση των δαπανών ως σήμερα και το αντίστοιχο νούμερο σύγκρισης – το οποίο σίγουρα θα είναι υψηλότερο – δε θα το γνωρίζουμε παρά μόνο στο τέλος του επόμενου έτους. Επεκτείνετε όμως τη φαιδρή επιχειρηματολογία σας και σε άλλους τομείς όπως στη σύγκριση των πρων από το Γ’ και Δ’ Κ.Π.Σ. Προφανώς ή δε γνωρίζετε ή επιλεκτικά απωθείτε από τη μνήμη σας ότι από το Γ’ Κ.Π.Σ. η χώρα μας πήρε 27 δις ενώ από το Δ’ Κ.Π.Σ. θα λάβει 20,1 δις μειώνοντας την εθνική συμμετοχή της από το 25% στο 15%. Προφανώς αυτό συμβαίνει γιατί τότε μιλούσαμε για την Ευρώπη των 15 ενώ τώρα αν δεν το έχετε καταλάβει βρισκόμαστε στην Ευρώπη των 25.
 
Για να προλάβω λοιπόν τις όποιες κακοπροαίρετες και άστοχες συγκρίσεις η Ευρώπη διευρύνθηκε κατά 67% ενώ οι ελληνικοί πόροι μειώθηκαν κατά 25% μόνο. Πάμε τώρα στην ουσία. Αναφέρετε σωστά ότι ολόκληρη η Κρήτη πήρε από το Γ’ Κ.Π.Σ. 730 εκατομμύρια ευρώ, για να καταφύγετε μετά στο ασύστολο ψεύδος ότι από το Δ’ Κ.Π.Σ. θα πάρει μόλις 370 εκατομμύρια ευρώ.
 
Ξεχνάτε προφανώς ότι οι πόροι αυτοί προήλθαν από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΠΤΑ), από το Κοινωνικό Ταμείο και από το Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (FEOGA). Ενόψει του προγραμματισμού για το Δ’ Κ.Π.Σ. αναφέρεστε στα 370 εκατομμύρια που προέρχονται από το ΕΠΤΑ ξεκινώντας ότι θα λάβουμε ακόμα πόρους από το Κοινωνικό Ταμείο, από το Ταμείο Συνοχής και από τον FEOGA, οι πόροι των οποίων δεν έχουν ακόμη καταμεριστεί.
 
Έχω την αίσθηση κύριοι ότι μάλλον λυπάστε που μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο θα ξεπεράσουμε το σύνολο των πόρων που λάβαμε από το Γ” Κ.Π.Σ. Δε σκοπεύω να επεκταθώ περαιτέρω. Αφού ακόμα αγνοείτε ότι δε συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, θεωρώ ότι μάλλον είναι περιττό να σας μιλάω για Περιφέρειες αμιγούς στόχου και Περιφέρειες μεταβατικής στήριξης.
 
Απλά αν θέλετε συγκρατείστε ότι κατόπιν απαίτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα έργα μεταφορών και περιβάλλοντος (π.χ. ΒΟΑΚ) θα υλοποιούνται πλέον μέσα από τα εθνικά προγράμματα. Όπως καταλαβαίνεται αυτό σημαίνει επιπλέον πόρους. Κύριοι του ΠΑΣΟΚ Το κακό δεν είναι να μην ξέρει κανείς. Το κακό είναι να μην ενδιφέρεται να μάθει ή να καταφεύγει σε τακτικές ανέξοδου λαϊκισμού προκειμένου να προσκομίσει πρόσκαιρα οφέλη.
 
Σε ότι αφορά την προεκλογική χρονιά που έρχεται φαίνεται ότι όπως κυβερνήσατε επί μακρόν τον τόπο έτσι θα χρειαστεί και επί μακρόν να παραμείνετε στην Αξιωματική Αντιπολίτευση μήπως και διδαχτείτε από τα λάθη σας.
 
Τώρα, σε ότι αφορά απολογίες προς το Λασιθιώτικο λαό ένα μόνο έχω να σας πω: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί».
 
Ιωάννης Πλακιωτάκης
Βουλευτής νομού Λασιθίου Νέα Δημοκρατία
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: