ΔΑΚΕ καθηγητώνΗ ΔΑΚΕ Καθηγητών καταγγέλλει την παράταξη των Παρεμβάσεων για τον πρωτοφανή τυχοδιωκτισμό που επέδειξε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων την Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης καταγράφηκε από πολλούς Προέδρους ΕΛΜΕ ο προβληματισμός των συναδέλφων για το εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του απεργιακού προγράμματος μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επίσης, πολλοί συνάδελφοι εξέφρασαν την άποψη ότι η ΟΛΜΕ στερείται συμμαχιών στην συγκεκριμένη περίοδο.

Κατόπιν τούτου η Γενική Συνέλευση των Προέδρων ζήτησε από το Δ.Σ της ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε πρόταση που να απαντά στο ερώτημα εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η Γενική Συνέλευση των Προέδρων επικύρωσε το απεργιακό πρόγραμμα

με συντριπτική πλειοψηφία (92%) και ταυτόχρονα έκρινε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση του. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ Η ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΛΜΕ.

Αμέσως μετά συνδικαλιστές που πρόσκεινται στις Παρεμβάσεις επεχείρησαν να ανατρέψουν πραξικοπηματικά την απόφαση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, ερμηνεύοντας την αυθαίρετα και καταθέτοντας προτάσεις εξωπραγματικές(απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου και Γενική Συνέλευση το Σάββατο 18 Μαΐου και άλλες) τις οποίες δε μπορούσαν να υπερψηφίσουν οι Πρόεδροι γιατί δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι.

Είναι λοιπόν καταφανέστατο το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ  ΠΟΥ ΕΠΕΧΕΙΡΙΣΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα αλλοίωσης του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων από τις Παρεμβάσεις. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΟΥΝ.

Η ΔΑΚΕ με αίσθημα ευθύνης υποστήριξε τα συμφέροντα των συναδέλφων. Εμείς ποτέ δε θα προτείνουμε κινήσεις που θα οδηγήσουν σε

απόλυση συναδέλφων.

Τα θολά επαναστατικά οράματα  των Παρεμβάσεων μας αφήνουν αδιάφορους. Συνεχίζουμε τον αγώνα.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεση άρση της επιστράτευσης των καθηγητών.
  • Απόσυρση του προς υπογραφή Προεδρικού Διατάγματος για τις vυποχρεωτικές μεταθέσεις.
  • Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.
  • Να καταργηθεί το αυταρχικό Πειθαρχικό Δίκαιο Μανιτάκη.
  • Διασφάλιση των οργανικών θέσεων με επαναφορά του προηγούμενου διδακτικού ωραρίου.
  • Όχι στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Facebook Comments
Print Friendly, PDF & Email

Από manos

Αρέσει σε %d bloggers: